Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Grucha22

Nie działające światło pozycyjne

Polecane posty

Cześć Wszystkim , 

jadąc sobie przez miasto stołeczne zostałem ostrzeżony przez drugiego kolegę na moto (dzięki bracie z enduro : ) o nie działającym świetle pozycyjnym , w garażu okazało się że światło stop (po naciśnięciu hamulca) działa bez zarzutu brak natomiast światła pozycyjnego.Przepalony bezpiecznik w tym przypadku raczej odpada bo nie działało by w ogóle (chociaż nie wiem bo nie sprawdzałem ) 

Motocykl Monster 600

Czy ktoś miał miał podobny przypadek , i czym to może być spowodowane ? Z góry dzięki 

przeniesione do odpowiedniego działu

p.29

dokładnie, sprawdź żarówkę. w motocyklu jest ona "dwuwłóknowa", czy jak to się tam fachowo nazywa. Czyli jedno włókno odpowiada za światło pozycyjne, drugie za stop. najprawdopodobniej przepaliło ci się to włókno, tez tak miałem. koszt naprawy: 4zł :) 

pytanie bardzo na czasie...  musimy zgłosić do producenta na akcje serwisową. :)  mnie też wczoraj zaskoczył brak pozycyjnego w tylnej lampie - był tylko stop. A przeważnie to stopu nie miałem :)    Wymień żarówkę! :)

Problem, który miałem czas temu. Wymieniałem żarówki co drugi dzień aż się zapas skończył :) . Kupiłem LEDową i spokój..

Weź zanim jeszcze wymienisz żarówkę zerknij czy te blaszki których dotyka żarówka się nie odgięły, bo lubią :D

Panowie oczywiście mieli rację, --> wymiana żarówki oraz przeczyszczenie zaśniedziałych styków rozwiązało problem .W zasadzie teraz mi wstyd, ponieważ chęć rozwiązania problemu w moim przypadku przysłoniła mi zdrowy rozsądek. 

Echhh Grucha, popraw się ;)

Bo pomyślę, że wychodzisz z założenia, że lepiej napisać posta niż pomyśleć :P

Życzę TYLKO TAKICH usterek :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.