Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

admer

Pomoc w weryfikacji

Polecane posty

Witam,

Jestem na ukończeniu kursu prawa jazdy na A i chcę jeszcze w tym sezonie zakupić Monstera. Czy ktoś może zna ten motocykl: http://allegro.pl/ducati-monster-696-kawasaki-honda-yamaha-suzuki-i4596930874.html  ? Widzę po przeszukania googla że sprzedający wystawia go kolejny raz obniżając cenę.  Jeśli ktoś ma informację będę wdzięczny. 

Pozdrawiam

admer

Cześć... Zgodnie z zasadami zajrzyj najpierw na:

https://docpoland.com/temat/15200-powitalnia/page-557#entry244667

Przywitaj się...

Co do monstera, na fotkach nie widzę nic co by mnie niepokoiło.

Najlepiej podjechać z kimś kto zna monsterki, albo po prostu duki i obejży go na żywo

Dzięki za informację. Niestety nie znam nikogo kto się na tym zna więc po jutrzejszej wizycie chcę aby sprzedający podjechał do http://www.hrg.pl na weryfikację sprzętu przez specjalistów.

Co do przywitania to już nastąpiło: https://docpoland.com/temat/15200-powitalnia/page-557#entry244524

Pozdrawiam

admer

Motocykl ma odrobine przytarty lewy wydech i brak mu zaślepki nad klawiszem rozruchu. To oczywiście o niczym nie świadczy ale z opisu już coś tam mozna wywnioskować. 696 w wersji racing ? Nieslyszalem. Kto zakłada sam racingowy ECU ? Taki komputer kupuje sie i zakłada raczej razem z akcesoryjnymi kominami, których tu nie ma. Albo

zdemontował i sprzedał albo po wywrotce zamienił na oryginały. Grzebanij trochę w aukcjach sprzedającego - kupuje głównie części samochodowe - mechanik czy handlarz, bo jeśli tak to tacy raczej motocykli z tak niskim przebiegiem w całości nie sprowadzają. Reasumując, to tylko moje przypuszczenia i moge się mylić jednak zalecałbym tu inspekcje motocykla w serwisie lub conajmniej pomoc kogoś z forum.

Witam,

Jestem na ukończeniu kursu prawa jazdy na A i chcę jeszcze w tym sezonie zakupić Monstera. Czy ktoś może zna ten motocykl: http://allegro.pl/ducati-monster-696-kawasaki-honda-yamaha-suzuki-i4596930874.html  ? Widzę po przeszukania googla że sprzedający wystawia go kolejny raz obniżając cenę.  Jeśli ktoś ma informację będę wdzięczny. 

Pozdrawiam

admer

admer 

wszystko pięknie, Monsterek ładny, w wersji raceing dla początkującego :)

Wpisz sobie w profilu, skąd jesteś będzie łatwiej skontaktować Cię z kimś z okolicy.

Nikt tu wróżką nie jest, chyba że o czymś nie wiem. Ale zawsze bywało tak:

ktoś potrzebuje pomocy

Lokalni deklarują pomoc

Jedzie ktoś ogląda

wydaje opinie

Pomyśl, nikt nie pojedzie dla Gości "X", angażując swój czas, tylko tak żeby pojechać.

Nie wymagamy wiele, w zamian za bardzo dużo :)

admer musisz wybaczyć Vince'owi odesłanie Cie do powitalni, sam tam chyba rzadko zagląda... :wave:  a sam Cię tam 20 września witałem przecież ;)

A co do 696, to pomyśl jak już wspominałem o 796 ;) zdecydowanie atrakcyjniejszy, nawet do późniejszej odsprzedaży...

Na tym 696 nie widać nic niepokojącego...Tylko ten błotnik w karbonie mnie dziwi...

Nie bój się ciut większej pojemności, 696 szybko stanie się dla Ciebie za słaby, wolny, itp.

http://allegro.pl/listing/listing.php?bmatch=seng-v6-p-3-mt-0904&category=18487&order=p&search_scope=category-18487&string=monster+796

Edytowano przez martini

admer musisz wybaczyć Vince'owi odesłanie Cie do powitalni, sam tam chyba rzadko zagląda... :wave:  a sam Cię tam 20 września witałem przecież ;)

A co do 696, to pomyśl jak już wspominałem o 796 ;) zdecydowanie atrakcyjniejszy, nawet do późniejszej odsprzedaży...

Na tym 696 nie widać nic niepokojącego...Tylko ten błotnik w karbonie mnie dziwi...

A masz może do polecenia jakiegoś 796?

Nie bój się ciut większej pojemności, 696 szybko stanie się dla Ciebie za słaby, wolny, itp.

http://allegro.pl/listing/listing.php?bmatch=seng-v6-p-3-mt-0904&category=18487&order=p&search_scope=category-18487&string=monster+796

Admer.... za powitalną przepraszam (tak z rozpędu :) ) wiem że się nie pogniewasz...

Martini... nie chce wkładać kija w mrowisko itd... ale moim zdaniem (podkreślam MOIM) jeśli kolega Admer rozpoczyna swoją przygodę z jednośladami to M 696 wystarczy z nawiązką.

Wydaje się że 796 jest lekko mocniejszy... ale to się tylko wydaje... moment obrotowy jest większy i do tego szybciej się pojawia jego wartość maksymalna - jest "ostrzejszy" niż 696...

Mały monster (jak każdy dukat) ze względu na cudowny silnik nie oddaje mocy równo i płynnie... i czasem potrafi zaskoczyć (doświadczonych riderów pewnie nie) ale świeżego kierownika może czasem nieprzyjemnie zaskoczyć.

Np. na mokrym lub zapiaszczonym winklu. Wiec większy moment 796 i to że ten moment pojawia się szybciej może okazać się niebezpiecznie zaskakujące...

Ponadto 796 ma szerszą gumę "180" która w porównaniu ze "160" w 696 też robi różnicę w początkach wykładania potwora na winklach, czy miejskim się turlaniu :)

Ale co ja wiem :)

przelatałem trochę ponad 7 tyś na moim 696... i nadal mnie zaskakuje czasami :)

Bez żalu i urazy to tylko moje zdanie

PZDR

no toś go nastraszył... ;)

A masz może do polecenia jakiegoś 796?

Niestety nie, jednak można działać tą samą metodą, jak przy zalinkowanym przez Ciebie 696

hmmm ... szukałbym 696 i jednocześnie 796. 796 ma tę pare kucy więcej moment też lepszy ale nie na tyle żeby kierownik z olejem w głowie go nie ogarnął. Odwracając sytuacje jak się nie ma poukładane w głowie to mało istotne czy dosiadasz 696 czy 796. W obu motocyklach wysoki moment obrotowy i specyficzne oddawanie mocy potrafi zaskoczyć, sam doświadczyłem tego 2-3 razy i była to ewidentnie moja wina a nie jakiś tam zbieg niekorzystnych okoliczności ;-). Ceny obu motocykli są podobne, parametry również, do tego 796 przez mono wahacz wygląda lepiej no i jakby nie było poszerzasz w ten sposób rynek, na którym szukasz moto.      

Dobrze piszą koledzy, ja bym brał 796 po podobnie jak 696 jest fajnym motocyklem ale przez monowahacz i szerszego tylnego laczka lepiej wygląda. Natomiast co do silnika to różnica chyba nie jest aż tak duża, co nie znaczy, że te motocykle wybaczają błędy i tak jak w przypadku rzędówek, przy wolnym kulaniu się na niskich obrotach nic praktycznie się nam nie może przytrafić. W Potworkach już przy 3800  mamy pełen moment obrotowy.

Jestem zaskoczony cenami używek na Allegro, motocykl który normalnie kosztował ponad 40 tyś. zł. po niespełna trzech latach kosztuje połowę z tego, takie rzeczy to chyba tylko w Polsce ;-)

Bagi jak jesteś zaskoczony cenami używanych Dukatów to looknij, jaki za ta kasę można kupić ryżopęd ;-). Oczywiście nie namawiam to tylko taka uwaga na marginesie. Z drugiej zaś strony wracając do Ducati, jak nie szukasz to jest w czym przebierać jak już potrzebujesz konkretów okazuje się że o dobry egzemplarz po pierwsze trudno po drugie swoje trzeba zapłacić.  

Splonka wystawial swojego 696 zapytaj sie , może sie nie rozmyslił może nie sprzedał :smile: ,a oględziny to do Macieja na hawelańską, a cena jest pojęciem względnym , a jaki kwiat z używki sam się przekonałem po dzwonie swoim , toż to był szrot poskładany przez handlarza na "cycuś glancuś"...ot nieświadomka :-)

Podejrzewam, że cena jest adekwatna do stanu ale  z opisów wynika, że mamy do czynienia z prawdziwą igłą, dlatego napisałem, że  "takie rzeczy to tylko w PL" ;-)

admer

JA bym to zagrał tak:

1. telefon do sprzedawcy ile wyniesie transport moto do Poznania - w treści jest (Mozliwosc transportu motocykla w cenie paliwa, badz po przedplacie na konto moge dowieźć motocykl bez uprzednich ogledzin ( koszty paliwa)
  2. Umówił telefonicznie termin i cenę na oględziny u Macieja w Poznaniu
  3. w umówionym dniu przyglądał się oględzinom
  4. noc na podjęcie decyzji po wynikach oględzin
  5. decyzja  :mrgreen:

Namiar do Macieja mogę rzucić na PW ;)

Edytowano przez bialy114

admer

JA bym to zagrał tak:

1. telefon do sprzedawcy ile wyniesie transport moto do Poznania - w treści jest (Mozliwosc transportu motocykla w cenie paliwa, badz po przedplacie na konto moge dowieźć motocykl bez uprzednich ogledzin ( koszty paliwa)
  2. Umówił telefonicznie termin i cenę na oględziny u Macieja w Poznaniu
  3. w umówionym dniu przyglądał się oględzinom
  4. noc na podjęcie decyzji po wynikach oględzin
  5. decyzja  :mrgreen:

Namiar do Macieja mogę rzucić na PW ;)

To ja poproszę o te namiary na PW. Nie ma co zwlekać jak człowiek gotowy do zakupu i żona urobiona :-)

niech fachowiec go oblooka, bo Środa Wlkp, to już blisko Pleszew/Jarocin/Ostrów Wlkp., a to kolejne zagłębie handlarzy i może być ulep....

Nie jestem handlarzem,nie był rozbity ,na rozbitej Hondzie prawie sie zabiłem 4 lata temu także nawet  nie mówcie mi o żadnym  wypadkowym  gównie.

Mam 40 na karku 3 dzieci i nie wypobrażam sobie ożenienia komuś powypadka bez informacji co było walnęte co niestety często ma miejsce.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/68232e062891b5a7.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9accd9c176065740.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1a69792c761e3d41.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7e005c749f9a330e.html

Kupiłem BEZ  kominów bo ich nie było podobno już we Francji,po mojemu ktoś je tam zakosił,komp i filtr jest, kominy są z allegro. Moto stoi tak jak je kupiłem.Błotnik był carbonowy klamki były sportowe regulowane.

Ja naprawiam elektrykę w samochodach a nie trupy składane z 3. Można sprawdzic moto w warsztacie podjadę tam z chęcią sam na kobyle jak nie będzie padało. Sprzedać chcę nie muszę ,jak za tani  trzeba było brać za 21. Jest niewyjeżdzony i polatam sobie nim jeszcze .Pozdro.

Edytowano przez andrzej1975

Z poprzedniego życia.Jak se kupisz składaka to nie życzę nikomu ale tak to wygląda w konsekwencji.

Edytowano przez andrzej1975

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.