Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
mack

instalacja nawigacji - pytanko

Polecane posty

Cześć,

Ponieważ do mojego stadka dołączyła śliczna multistrada chcę ja ubrać w nawigację. Nabyłem Garmina Zumo 590 i w związku z tym mam dwa pytanka:

- czy można gdzieś dostać jakąś przejściówkę która pozwala wpiąć się w instalację bez dłubania w wiązce (w serwisie powiedzieli mi, że stracę gwarancję nawet, jeśli zrobię to u nich)

- czy ktoś może wie, czy adapter SW Motech mocujący navi centralnie na kierownicy pasuje do Zumo 590? 

Jeśli twój garmin ma samochodowa (w sensie zwykłą, dużą) wtyczke to kupujesz przejściówke za 30 zł i ładujesz normalnie legalnie z gniazda. W ducati powinni mieć :mrgreen:

Edytowano przez Henshell

W mts masz przystosowane wyjęcie do navi - poczytaj forum - minimum dwukrotnie był temat opisywany...

Cinek a w diavelu ? Czy można kupic przejściówek by podłączyć ładowanie pod wejście do motocykla przez usb.

Diavel też ma wyjście pod navi .

Są dostępne adaptery pod gniazda zapalniczek z wyjściem USB.

adaptery USB mam , ale końcówkę do wpięcia w inst. Diavela musiałbyś zakombinować...

ja mam tak zrobione (Diavel 2014 pod szybką ) ta biała wtyczka po prawej to właśnie wejście do nawigacji. Można kupić ori lub załomocą przejściówki.  Ja taką dostałem w serwisie - poprosiłem i mi dali, jak łańcuch podciągali. Działa bez problemowo - ładuje telefon, nawigacje i co tam jeszcze można - kuchenki nie próbowałem :wink:

post-86795-0-54165800-1424730538_thumb.png

Kupujesz adapter na Allegro z dwoma kablami inpodpinasz do akumulatora jak nie ma gotowego wejścia i tyle filozofii

dosłownie ja otrzymałem wtyczkę do instalacji w Diavelu  i dałem tylko do z lutowania z kablem mającym gniazdo USB  - zależało mi aby wszystko zmieściło się pod to szybko z pleksi.

W nowym Scramblerku jest gniazdo USB pod kanapą zrobione fabrycznie - w końcu ktoś pomyślał o takim drobiazgu za kilka euro

Edytowano przez miki

Co dobre mi w Toruniu krzyczą za takie gniazdo do ładowania 200 pln

Edytowano przez Gorzko

Nie lepiej bliżej szukać ........ . Najważniejsza jest ta biała wtyczka (raczej jej oficjalnie nie otrzymasz) - resztę to już banał.

a może ktoś wie gdzie dostanę samo gniazdo USB z gumowym zamknięciem jak na zdjęciu u kolegi mikiego? Jedyne zgrabne jakie znalazłem to na moto-akcesoria, niestety nie ma już w ofercie a to co jest obecnie jakieś strasznie duże się wydaje. Potrzebuję w zasadzie samo gniazdo i kabel, bez modułu 12/5V.

mi zależało aby było cienkie i płaskie - a większość to właśnie okrągłe. Ja kupiłem na ebay-u już jakiś rok temu i tak przeleżało w szufladzie do dzisiaj. Musisz poszukać 

znalazłem też na ebay ale myślałem, że u nas też będzie szansa a tu jednak lipa

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.