Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
krzychu79

S2R 1000 Gliwice - moje spostrzeżenia po oględzinach

Polecane posty

Witam, chciałbym się z Wami podzielić informacjami po oględzinach tego motocykla.

http://allegro.pl/show_item.php?item=5292799454#d7d76786a9

A więc tak:

plusy

- motocykl krajowy

- stan techniczny motocykla bardzo dobry

- przebieg podawany wygląda na oryginalny

- motocykl w oryginalnym stanie

- nowe opony

- silnik pięknie pracuje i jest suchy

- motocykl prowadzi się rewelacyjnie

- zero luzów na łożyskach (koła, główka ramy)

minusy

- klocki przód do wymiany

- płyn w zbiorniku sprzęgła czarny

- trzeba by zrobić duży przegląd z wymianą pasków, regulacje, czyszczenia, wymiany eksploatacyjne

- widoczne zarysowania z prawej strony (owiewka lampy, bak, tłumik)

- widoczne zarysowania z lewej strony (nóżka, dekiel silnika, sety)

- tylne migacze zmienione

Generalnie moto warte zainteresowania ale trzeba by włożyć w niego trochę pracy lub kasy aby doprowadzić do ładnego stanu. Mam nadzieje że ten opis pomoże komuś kto szuka takiego motocykla. Pozdrawiam

Napisano (edytowany)

Czy sprawdziłeś okolice główki ramy ?

"Nie że coś tego" ale z tego co wiem jest pewien S2R1000 (mam nadzieję że nie ten) czerwony pochodzący z Warszawy (czy woj. Mazowieckiego, whatever)) o mały przebiegu, który niestety miał przyzwoitą kolizję polegającą na wyrwanej główce ramy. Naprawa ramy takiego motocykla jest możliwa, ale kosztowna i czasochłonna (jeśli ma to być zrobione dobrze), nie wiem jak została przeprowadzona- niestety trzeba nadal uważać na kowali artystycznych z migiem w ręce. 

Z jakiegoś powodu brak trytrytek na ramie i nie chciałbym by to się zebrało w całość. I popatrzcie na górną półkę w okolicach sztycy. 

Edytowano przez plpt

eee tam nie ma rzeczy której nie da się zrobić Polak potrafi... ;) główkę można dospawać że tak powiem kolokwialnie na przysłowiowym kolanie nie potrzeba specjalistycznego stelaża do spawania ram motocyklowych...

post-89663-0-10202100-1430900609.jpg

Z jakiegoś powodu brak trytrytek na ramie i nie chciałbym by to się zebrało w całość. 

Pewnie z takiego że oryginalnie są to opaski zaciskowe montowane na "wypustki" w ramie. Mój też jeszcze na oryginalnych jedzie i przyznam że wyglada to o niebo lepiej niż "trytrytki" które owijają rame. 

Pewnie z takiego że oryginalnie są to opaski zaciskowe montowane na "wypustki" w ramie. Mój też jeszcze na oryginalnych jedzie i przyznam że wyglada to o niebo lepiej niż "trytrytki" które owijają rame. 

eeee tam...

Napewno leżał i zeszlifowal sobie wszystkie trytytki

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.