PolaAnd 0 Napisano Maj 21, 2015 Witam szanownych. Taki mam problem. Motong dzisiaj rano nie odpalił (wczoraj go umyłem). Myślę ok - coś zamokło - przejdzie mu. Popołudniem podładowałem akumulator (rano sporokręciłem..), odpaliłem i wszystko niby cacy - ale zaświecił się immobilizer na stałe (znaczy kontrolka w liczniku zaświeciła ciągłym "ogniem"). Zgasiłem. Więcej nie odpalił. Po przekręceniu kluczyka z OFF na ON immobiliser ze dwa razy mrugnie a potem świeci ciągłym światłem. Motong nie odpala. Próbowałem wszystkich trzech kluczy (czerwonego też). Jakiś podpowiedzi plizzz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Maj 21, 2015 Witam, Mistrzu jesli to moja byla senna dzwon.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PolaAnd 0 Napisano Maj 21, 2015 No Twoja oczywiście - zadzwonię jutro na spokojnie jak nie zwalczę problemu ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Maj 21, 2015 No Twoja oczywiście - zadzwonię jutro na spokojnie jak nie zwalczę problemu ... Jak cos, dzwon smialo, ja nie mam do Ciebie numeru. Senna miala tak czasami i w moich rekach ale tylko po mocnej ingerencji karchera wiec zrezygnowalem z takich myjek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wwk 0 Napisano Maj 22, 2015 A jaki masz immo? W zegarach czy w kostce??? Sprawdź antene, kostkę kontakt sprayem. Powinno pomóc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krupin99 0 Napisano Maj 22, 2015 Ja miałem takie objawy w mojej multistradzie. Po dobrym myciu lub po deszczu immobiliser nie czytał kodu z kluczyka. Sprawdzałem połączenia kablowe ale wszystkie były dobre. Okazało się że namoknięta antena ma słabszą czułość. Pomogło podniesienie anteny na dystansach i problem znikł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PolaAnd 0 Napisano Maj 22, 2015 Witajcie. Nie wiem co pomogło. To magia napewno. Motong po prostu odpalił po full doładowaniu aku i po przeschnięciu. Immo jest przy airboxie - wiem bo kolega Theo mi to zdradził ;-) - w zegarach tylko kontrolka jest. TotmTom też podpowiedział kilka rzeczy - na co zwrócić uwagę po umyciu moto. W końcu to jego była maszyna - wie co mówi. Zapala, gada, jutro pewno gdzieś pojedzie .... Pozdro. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartekk 0 Napisano Sierpień 26, 2016 Odkopuję stary temat żeby nie tworzyć nowego. Mam podobny problem po myciu s4 nie chce mi gadać. gdzie szukać tej antenki? pod stacyjką czy jeszcze gdzieś na coś zwrócić uwagę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Sierpień 26, 2016 który rok S4? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartekk 0 Napisano Sierpień 26, 2016 2001 sprowadzony przez motomaniax czerwony z białymi paskami z nieorginalnym licznikiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Sierpień 26, 2016 (edytowany) ten ? nie chce zagadać, to znaczy nie reaguje na przycisk rozrusznika czy kręci ale nie odpala? Edytowano Sierpień 26, 2016 przez theodor Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartekk 0 Napisano Sierpień 26, 2016 Ten sam. Kręci ale nie odpala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Sierpień 26, 2016 na przedniej części airboxu masz centralkę immobilisera. Wchodzą do niej dwie białe kostki. Mniejsza od pętli (anteny) i większa idąca do sterownika. Wypnij je i wyczyść, wysusz itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartekk 0 Napisano Sierpień 26, 2016 Ok jutro będę próbował. Dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartekk 0 Napisano Sierpień 27, 2016 Wyczyscilem te kostki i nic dalej nie chce odpalić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Sierpień 29, 2016 No to nie pozostaje nic innego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Sierpień 29, 2016 polecam wróża Theodor - nie rozsyła smsów jak wróż Maciej, bo wróż Theodor wie, że od razu je skasuje - oj wiele bym dał, gdyby wróż Maciej to przewidział i mi nie wysyłał takich smsów ale do rzeczy: wróż Theodor dotknie gdzie trzeba, może nawet czasem gdzieś puknie, ale przyszłość Ci powie, a na pewno wie dlaczego gasną DUCATI: "Ducati może gasnąć w dwóch sytuacjach, kiedy pada i kiedy nie pada" Wsławił się wieloma dokonaniami, ale zarzeka się, że nie jest zupą pomidorową, ale ja z chęcią kiedyś zupę pomidorową bym z nim zjadł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartekk 0 Napisano Sierpień 29, 2016 Pomogło podpięcie do komputera. Z wilgoci błędy wyskoczyły. Już jest ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malkospablos 0 Napisano Marzec 13, 2017 (edytowany) Podłączam się do tematu. Tylko ja już szukam pętli immobilaizera do Monstera 696. Czasami jak ją ścisnę to załapię, przez jakiś czas wystarczyła trytka i działało teraz prawie za kazdym razem muszę kod wbijać. Czy ktoś może ma taką pętlę albo czy podpasuję jakiś zamiennik (może z auta) jak ktoś coś wie to proszę o info. Edytowano Marzec 13, 2017 przez Malkospablos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 13, 2017 Ale to co? nie da się kupić oryginalnego, własciwego elementu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malkospablos 0 Napisano Marzec 13, 2017 (edytowany) Szukałem na allegro o na ebayu i nie znalazłem a serwis w Toruniu dopeiro od 12 jest czynny. Po prostu chciałem znać cenę dla porównania Edytowano Marzec 13, 2017 przez Malkospablos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach