harnas 1 Napisano Maj 26, 2015 (edytowany) Mam do Was pytanie. Jako, że to moje pierwszy suchar mam dziwne wrażenie, że coś się zepsuło... :P po zdjęciu pokrywy i oddaniu jej na CNC dwa dni jeżdżę bez pokrywy sprzęgła... dziś po powrocie usłyszałem dziwny dźwięk podczas gdy sprzęgło jest rozłączone.. jaki to dźwięk..?? Taki jak w filmie niżej... Czy ten dźwięk to powód do obaw, że coś się rozsypało itp czy wszystko jest w granicach normy...?? dzięki za rozwianie moich wątpliwości:) Edytowano Maj 26, 2015 przez harnas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arecki 9 Napisano Maj 26, 2015 private video Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
harnas 1 Napisano Maj 26, 2015 private video teraz powinno być OK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Maj 26, 2015 harnas - na filmie słychać (i widać również), że masz popsute to Ducati Jak każde z sucharem ;) :D Normalny dźwięk, śpij spokojnie ;) https://www.youtube.com/results?search_query=ducati+dry+clutch+sound Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
harnas 1 Napisano Maj 26, 2015 harnas - na filmie słychać (i widać również), że masz popsute to Ducati Jak każde z sucharem ;) :D Normalny dźwięk, śpij spokojnie ;) https://www.youtube.com/results?search_query=ducati+dry+clutch+sound hahaha dobre Arku! chyba rzeczywiście coś jest nie tak z tym sucharem:P słuchałem tych dźwięków z godzinę.. i miałem taki bałagan w głowie, że szok...:) 1 Andryś zareagowało na to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Maj 26, 2015 Ja tam nic nienormalnego nie slysze. Lekko rozklepane juz i tyle :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ptysiornia 27 Napisano Maj 26, 2015 Najgorsze jest to, że kręci się do tyłu! !! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mariszon 2 Napisano Maj 26, 2015 Ok... zapytam... Dlaczego to tak dzwoni? Jakieś techniczne, szczegółowe wytłumaczenie? :ph34r: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartekk 0 Napisano Maj 26, 2015 Tak ma dzwonić w tym cały urok. Nie zakrywaj dekielkiem tylko ciesz się bo dzięki temu dzwonieniu wyróżniasz się na ulicy ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Maj 26, 2015 Ok... zapytam... Dlaczego to tak dzwoni? Jakieś techniczne, szczegółowe wytłumaczenie? :ph34r: pomiedzy dociskiem sprzegla a korpusem silnika, w miejscu gdzie sa otwory w tarczach ciernych sprzegla przechodza sprezyny docisku i jest tam troche przestrzeni pustej. Jak wiadomo kazde ducati od wibracji troche sie rozkreca i w fabryce w to puste wrzuca sie kilka najpopularniejszych rozmiarow srubek roznych, gdyby wlasciciela w trasie cos zaskoczylo. A jak sie kreci to one wlasnie dzwonia o sprezyny docisku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ducafil 10 Napisano Maj 26, 2015 KGr, coś ściemniasz, ja słyszałem,że w Bolonii dosypują używane gwoździe z palet :mrgreen: harnas, z Twoim sprzęgłem wszystko OK, uwierz mi chłopie, ja dla tego dźwięku kupiłem pierwsze Ducati, podobnie jak kilka milionów zrytych na punkcie tej marki fanów na całym świecie. Więc niczym go nie zakrywaj, pokochasz ten dźwięk i nawet częściowa głuchota na prawe ucho Ci nie będzie przeszkadzać :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Maj 26, 2015 Ok... zapytam... Dlaczego to tak dzwoni? Jakieś techniczne, szczegółowe wytłumaczenie? :ph34r: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ukasz 0 Napisano Maj 26, 2015 dzwoni, bo makaroniarze sa tacy dokladni w tym co robia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
harnas 1 Napisano Maj 27, 2015 to, że ma klekotać to wiem:) można ogłuchną ale... to jest coś dobrego... :P bardziej chodziło mi o dźwięk jak jest rozłączone... wychodzi na to, że jest zepsute I to dość mocno... ale tak chyba mają wszystkie suchary:D sąsiedzi już mnie nie nawidzą :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NastroAzzurro 16 Napisano Maj 27, 2015 ...nie wiem czy wiecie, ale włosi właśnie w takich betoniarkach wyrabiają na zapleczu ciasto do pizzy i makaron do spaghetti, kiedyś zapytałem jednego kelnera co u was tak głośno? na tym zapleczu to mi odpowiedział że kolega przyjechał zepsutym ducati do pracy!... taki cwaniak z tego kelnera był... :) ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magneto 2 Napisano Maj 29, 2015 Czytałem ten wątek w kolejce do lekarza. Dostałem ataku spazmatycznego śmiechu i chyba chcieli mnie wciągnąć do psychiatry zamiast do stomatologa. Niezły czad :) gratuluję wszystkim celnych komentarzy, dla mnie bomba :). Ja już się tyle nasłuchałem na temat mojego suchara że napiszę o tym chyba książkę. Od skrajnego uwielbienia po żal z powodu ujeżdżania złoma na dwóch kółkach. Charnas wszystko u Ciebie, a właściwie w Twoim sprzęgle jest w najlepszym porządku ! Nie dotykaj niczego, niech klepie ! Najlepiej nie odbieraj tej pokrywy tylko kup coś (osłonę) z dużym ażurem żeby nie tłumiło dźwięków. A z kręceniem się do tyłu to myślałem że spadnę z krzesła :) !! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Brylant74 Napisano Sierpień 11, 2018 Odświeżę temat bo u mnie dziwny dźwięk pojawia się przy ruszaniu i tylko właśnie na jedynce. Jest to chwilowe i brzmi trochę jak suszarka do włosów nie wiem jak mam to opisać. Ktoś miał doświadczenie z czymś takim? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomeksaba 0 Napisano Wrzesień 30, 2018 Cześć wszystkim, Zastanawiam się, że ten metaliczny dźwięk w złączonym filmiku, to jest właśnie to sławne suche sprzęgło? (niskie obroty, na luzie) Czy to może coś innego i powinienem zacząć się martwić? Ducati Monster 1100 EVO Dzięki ! VID_20180930_144410.mp4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Wrzesień 30, 2018 Nie - nie masz suchara. Powodem hałasu jest raczej co innego.. Jaki masz przebieg, kiedy ostatni serwis - generalnie więcej informacji... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomeksaba 0 Napisano Wrzesień 30, 2018 Amerykanin, 12000mil. Po sprowadzeniu wymiana płynów/elementów eksploatacyjnych - oleje, filtry , klocki(u mechnika, nie u speców Ducati) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Wrzesień 30, 2018 To brzmi, jakby jakieś łożysko się rozpadło...... 1 cinek78 zareagowało na to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Wrzesień 30, 2018 48 minut temu, tomeksaba napisał: Amerykanin, 12000mil. Masz historię na kwicie?? Pewnie był walony, lub topiony - powinno być w Carfax lub podobnym... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach