Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Kamael

Problem z kierunkami -,S4

Polecane posty

Witam, dwa dni temu pojawił się dziwny problem z kierunkami. Tzn. poprzedniego dnia niczego niezwykłego nie odnotowałem, natomiast następnego dnia kierunkowskaz prawy nagle przestał działać. Zarówno tył jak i przód. Kontrolka również nie miga (w ogóle się nie świeci). Występuje to tyko przy prawym włączeniu kierunkowskazów. Ktoś może się orientuje co to może być? Zwarcie-gdzie trzeba pomocy serwisowej czy coś bardziej błahego (o czym jako nowy posiadacz nie mam pojęcia)co mogę zrobić sam?

A nie zepsuł Ci się po prostu przełącznik? U mnie jest tak, że prawy kierunkowskaz mogę włączyć tylko specjalnie wytrenowanym ruchem kciuka ;) , a normalnie dźwignia idzie w prawo i nic...

Nie wiem, dziwne by to było trochę jakby się popsuł z niczego. Mechaniczne uszkodzenie wykluczam. Pytanie czy jest gdzieś coś w stylu bezpiecznik który się mógł przepalić. Chociaż wątpię by występowało coś takiego dla jednej strony kierunków.

sprawdź pod lampą przednią czy nie rozłączył Ci się kabelek od kierunku prawego - podobnie pod kanapą i tylnym kierunkiem

Z tego co pamiętam to wypadł mi kabelek pod lampą co skutkowało podobnymi objawami. Po prostu kable się rozłączyły.

Wykluczając najprostsze rozwiązanie przerwania obwodu to walnął przerywacz. Dla pocieszenia jest to jeden z elementów układu elektronicznego zegarów :) Wiem, bo przerabiałem temat. W jedną stronę jest, w drugą nie

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.