Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

PolaAnd

Monster 1200 - prośba

Polecane posty

Osobiście znam człowieka, który w taki sposób kupił Hayabusę i sprzedał ją po przejechaniu kilkuset kilometrów.

Swoją droga zawsze mnie to zastanawiało, po co właściciele pozbywają się takich świeżych sprzętów i z takim przebiegiem ? Realizowanie niespełnionych marzeń z dzieciństwa a na końcu stwierdzenie że nie to jednak nie tego szukałem jakoś do mnie nie przemawia...

W zyciu sa rozne sytuacje kolego, czasem z dnia na dzien trzeba zmienic cale swoje zycie, wiec czym przy tym jest motocykl? Jak mowia Indianie: kazdy wiosluje swoim kanoo. Wiec nie nam oceniac innych i szukac ich powodow dla pewnych decyzji.

Zycze ci zebys nigdy nie musial sprzedawac swojego swiezego sprzetu.

Pawel

Nie widzę w tym nic złego. Sam robiłem ostatnio taki manewr, coprawda z quadem. Nowy kupiony na FV i wrzucony w koszty w firmę, przez pół roku nakulałem prawie 2tkm, sprzedałem na niską FV i ...jeszcze byłem 5 tysi do przodu biorąc pod uwagę odliczone podatki. Kupujący zadowolony, sprzedający jeszcze bardziej...dobry deal :mrgreen:

Nie będziesz tak Multistrady sprzedawał? ;) :D

Edytowano przez Motoricko

No chodzi, chodzi. :)

Nawet miałem na oku dwa bardzo dobre egzemplarze, ale musiałem na razie odpuścić.

Żona się "postawiła" i dopóki nie sprzedam Monstera, to nie ma mowy o MTS.

W związku z tym - powyższe pytanie też miało czysto żartobliwy charakter.

W zyciu sa rozne sytuacje kolego, czasem z dnia na dzien trzeba zmienic cale swoje zycie, wiec czym przy tym jest motocykl? Jak mowia Indianie: kazdy wiosluje swoim kanoo. Wiec nie nam oceniac innych i szukac ich powodow dla pewnych decyzji.

Zycze ci zebys nigdy nie musial sprzedawac swojego swiezego sprzetu.

Pawel

Broń Boże nikogo nie oceniam ani nic z tych rzeczy, po prostu jestem ciekawski z natury. Poza tym jestem dosyć oszczędny i jeżeli wiem że na coś nie mogę sobie pozwolić nie kupuje tego.

W tamtym roku byłem z kumplem w Ducati na Łopuszańskiej na przeglądzie jego Triumpha - przy okazji lookneliśmy kilka moto w tym chyba 2-3 sztuki właśnie ze znikomym przebiegiem w dziewiczym stanie. Wszystkie pochodziły od stałych klientów salonu w tym jeden od gościa, który miał kilka sztuk więc to co się w garażu nie mieściło postanowił wypchnąć. Z tego co mówił sprzedawca na ogół wygląda to tak że ktoś wpada na przegląd looknie coś nowego, bierze - "stare" moto idzie w komis bądź rozliczenie. Więc pewnie takie sztuki można gdzieś wyhaczyć. Sam kupiłem swoje 696 z przebiegiem 4000 km, polski salon, moto było jeszcze na gwarancji. W prawdzie od kumpla ale ... kto bogatemu zabroni zmieniać zabawki jak ma kaprys ;)     

Dzięki koledzy.

Właśnie myślałem o moto z DE lub inszego kraju nie za dalego - tylko nic w ząb po niemiecku nie gadam - no ale może po angielsku się dogadam ...

A powiedzcie jak ze sprowadzeniem takiego moto - są jakieś cła, podatki itp. bo nie mam pojęcia ...

Witam,

właśnie się zalogowałem i zobaczyłem twój post. Jeżeli nadal szukasz Monstera 1200S w idealnym stanie i w dobrej cenie, to ja posiadam czerwonego na sprzedaż. Zakupiłem go w salonie w Toruniu jako nowy motocykl 2 miesiące temu. Monster jest z 2014r, najechane ma niecałe 700km, posiada oryginalną akcesoryjną szybę (w cenie) i wygląda jak nowy z salonu. Powodem sprzedaży jest Monster 1200R, którego chcę zamówić. Gdybym wiedział wcześniej, że wersja R będzie dostępna, na pewno poczekałbym do 2016 roku....niestety pospieszyłem się. W razie pytań, proszę o info na priva.

Pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.