Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Didi

Czujnik poziomu Paliwa Monster S4 2001r.

Polecane posty

Witam

W moim Mosterze nie działa wskaźnik rezerwy. Żeby nie było żarówka jest sprawna, przewód i bezpiecznik są całe nie działa sam czujnik w zbiorniku. Jest on jakiś (moim osobistym zdaniem) nie normalny bo to jakiś sam układ elektroniczny, który nawet nie wiem jak ma działać ale to już nie ważne.

Mam nr katalogowe(stary nr. 592.1.010.1A ; nowy nr. 592.1.015.2A) jednak cen org jest powalająca w ASO i na Ebay.

Jeszcze dodatkowo jest problem z ładowaniem. Potrzeba wymienić regulator napięcia, ponieważ aku jest nowe a i tak jest problem z brakiem prądu rano. Na allegro są regulatory za ok 350PLN ale też mocno korcą z ebay za 25$. Wiem że to niby china jednak może ktoś używa i jest zadowolony??

Ktoś coś może pomóc??

też mi kiedyś padł czujnik rezerwy, zadzwonie jutro do mojego mechanika i dam ci znać co mi tam wsadził, bo na pewno nie oryginał.

Rozmawiałem, pasuje od daewoo nexia. Wygląda jak taki cylinder z wystający jednym kabelkiem. U mnie działa od dwóch lat.

ten cylinderek to termistor, który gdy jest zanurzony, to nie przewodzi prądu (paliwo ma niską temp), w momencie gdy się wynurzy nagrzewa sie, jego rezystancja spada i zaczyna przewodzić prąd. Przerabiałem to w Hondzie Civic, te od daewoo pasują.

http://allegro.pl/czujnik-rezerwy-termistor-pompy-paliwa-daewoo-i5412956632.html

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.