Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Szeryf

Monster 1100s

Polecane posty

Witam,

nazywam się Tomasz i mieszkam w zachodniej Polsce. Na wstępie pozdrawiam wszystkich forumowiczów i opiekunów.

Na forum zalogowałem się gdyż mogę być szczęśliwym posiadaczem monstera 1100s z roku 2009. Mam możliwość kupna z Anglii motocykla a tak na prawdę większej jego części na dobre pieniądze. Brakuje trochę elektroniki - układu zapłonowego. Znalazłem i mogę kupić na czarnym rynku stacyjkę, ecu i zegary jednak nie ma kluczyka. I teraz pytanie do Was. A mianowicie jak taki układ odpalić? Czy jak kupię stacyjkę z kluczami będzie pasowała do ecu i zegarów?

Jeżeli nie to gdzie mogę zestroić nową stacyjkę do komputera?

Może lepiej kupić nowy zestaw w serwisie? tylko czy wtedy muszę kupować zegary? czy tylko ecu i stacyjkę z kluczykami?

Znalazłem i mogę kupić na czarnym rynku stacyjkę, ecu i zegary jednak nie ma kluczyka.

Wybacz, ale jakoś tak brzydko mi się to kojarzy. 

Znajdź własciciela któremu zginął taki motocykl, może będzie miał ten brakujący kluczyk...

Znajdź własciciela któremu zginął taki motocykl, może będzie miał ten brakujący kluczyk...

Czytasz zupełnie bez zrozumienia, motocykl pochodzi od firmy skupującej sprzęty po wypadkach, jednak brakuje całego układu zapłonowego. Komplet układu zapłonowego, który mogę kupić nie posiada kluczyka ani karty kodowej -  może i te elementy pochodzą z kradzieży bądź z podobnego źródła, ale tak na prawdę mam to głęboko w d.... . Nie interesuje mnie to, ważne, że cena jest przystępna, bo sprawdziłem temat w dukacie i taki oto komplecik kosztuje 5100pln a gdy na czarnym rynku można kupić to za 1/4 ceny to tylko na plus. Gdyby ceny po serwisach nie były z kosmosu, to nikt by tego nie kradł i nie sprzedawał, bo nie było by sensu. Znalazłem już człowieka w Polsce, który za 500pln dorabia 2 klucze i zestraja immobiliser nie tylko do ducata ale również do wszystkich innych motocykli.

Zapewne też nie jeden z Was świadom tego czy nie kupił części do motocykla bądź auta chociażby z allegro, które pochodzą z kradzieży i zapewne też jakoś specjalnie się tym nie przejął tylko cieszył się, że kupił coś w w dobrej cenie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.