Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zwolin

Monster Diesel (otomoto, Dęblin)

Polecane posty

Witam,

Zawsze podobała mi się edycja Diesel Monstera, a tu właśnie pojawiło się  ogłoszeniem o sprzedaży Monstera http://otomoto.pl/oferta/ducati-monster-edycja-diesel-ID6y8s9n.html

Czy ktoś może zna sprzedawcę / oglądał ten motor, a może mieszka w pobliżu i mógłby obejrzeć maszynę?

Wszelkie uwagi dotyczące oferty mile widziane, na co jeszcze warto tam zwrócić uwagę.

Z góry dzięki za pomoc!

ps. korzystając z daty, życzę Wam wszystkim najciekawszych tras, milionów ślicznych zakrętów i ogólnie szczęścia i zdrowia w Nowym Roku!

Witam,

Zawsze podobała mi się edycja Diesel Monstera,

W śród puszkarzy jest powiedzenie - "disel jest dobry do czasu aż się popsuje", wtedy koszty naprawy są kilka set procent większe od benzyniaka i myślę że w przypadku motocykli sprawa ma się tak samo. Serwis Ducati do tanich nie należy, a przy dislu ta kwota może być przerażająca.

A Ducati czy disel czy benzyna jednakowo są piękne  :razz:  decyzje musisz podjąć sam.

No ładnie, przy świętach się wszystkich żarty trzymają, a ja mam nadal do Dęblina kosmicznie daleko i nie wiem nic o sprzęcie...

Ad Gorzko

Przecież znaczącej różnicy w wyglądzie zewnętrznym  pomiędzy Ducati  dislem, a benzyną nie ma, inna kwestia to silnik ( i wcale nie mam na myśli tego jaki pokazał klekot ) myślę że ja gdybym usiadł na Ducali dislu i go odpalił to bym się nie utrzymał na nim ze śmiechu i tyle  :mrgreen:

Ja też nie mogę ze śmiechu :)

Waldi - Ty naprawdę myślisz, że monster diesel jest ropniakiem?

Edytowano przez handelson

Człowiek się całe życie uczy a i tak głupim umiera  :mrgreen:

tu znalazłem takie coś

http://www.diesel.com/ducati

i mnie się to nie za bardzo widzi ale o gustach się nie dyskutuje.

Edytowano przez Waldi59

Waldi59 padłem... :mrgreen: :mrgreen:

wymiatasz na forum... :thumbup:

Od takich handlarzy to nic tylko brać w ciemno ;)

W dzisiejszych czasach trzeba wiedzieć, gdzie szukać informacji.

Edytowano przez handelson

mialem kiedyś zegarek tego diesla. popsuł sie. w tym wypadku też tak będzie w szczególności że to ducati :)

poza tym problem z DPFem, kopci i  strach że nie odpali w takie mrozy :) jedyny plus że mniej będzie palił :)

Jeżeli to Diesel, to mam wierszyk na taką okazję "Jazda na gumie, drogie whisky, nic z tego bo walnęły pomopo-wtryski "
A tak na serio, przecież istniały takie mezalianse motocykla z wynalazkiem Rudolfa Diesla np T800

Zwolin, jak Tobie zależy na Dieslu a boisz się wtopić, to zawsze możesz kupić jakiegoś pewnego monstera, a potem taki body kit. 

@Stigl kit to mogę do swojego założyć :)

Tu bardziej chodzi o to, że znalazłem ogłoszenie i zacząłem je rozważać i szukać kogoś z okolicy ogłoszeniodawcy, ale jak widać mimo 15 odpowiedzi w wątku jeszcze się nie pojawiła ani jedna na temat... :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.