Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
slomek23

Sbk 2016

Polecane posty

Ponieważ cisza w eterze zaczynam. Świetna walka na Philip Island i znakomita postawa Chaza Daviesa. Ducati dobrze sie przygotowało. W ostatni weekend 4 i 3 liczę na walkę o mistrza mimo, ze będzie cieżko. Kawa i Honda są bardzo mocne ale trzymam kciuki za Ducati.

Gulianio i Davis dobrze się gonili ;) Drugi wyglebił teraz, pierwszy w Australii ;) Już prawie w SP się zderzyli. Kentucky Kid szału nie robi, a Van Den Mark pięknie się spalił na starcie ;)

Edytowano przez maniujr

Nie wiem, o czym Wy piszecie... przewiduję kolejną ciulnię z grzybnią :cry: ....czy to kwestia motocykla, czy człowieka, to już drugorzędna sprawa...

Mistrzem będzie tak nielubiany przeze mnie Rea .... ot co.... :-| :thumbdown: 

wyścig zdominowały Kawy i to nie była kwestia mocy czy top speed, bo Honda miała najlepszy wynik. One po prostu dobrze sa zestrojone. Niemniej kibicuję swoim i brawo za dobrą postawę, zarówno na PI jak i ostatnio

Prawda, ale w Australii wszyscy jechali w sznurku, także kawa wcale nie była znacznie lepsza. W Tajlandii były świetnie zestrojone.

Zobaczymy co będzie dalej, ale na pewno tak łatwo kawy nie zdobędą tytułu. Spodziewałem się lepszego występu po yamasze, zwłaszcza, że w testach im dobrze szło. Kolejne rozczarowanie to Brookes, który rozwalił BSB w ubiegłym sezonie a tu nic nie pokazuje. Kentucky boy też szału nie robi. Mam wrażenie, że Van der Mark trochę dojrzał jako kierowca i już tak nie ryzykuje. Osobiście trzymam kciuki za Daviesa, mam nadzieję, że w następniej rundzie w końcu stanie na najwyższym stopniu podium. 

No i Ducati pokazało  -  wczorajsze wyniki  treningu przed Grand Prix Kataru:

1  Andrea Iannone  Ducati Team  1:55.088
2  Andrea Dovizioso  Ducati Team  +0.179
3  Marc Marquez  Repsol Honda Team  +0.269
4  Jorge Lorenzo  Movistar Yamaha MotoGP  +0.675
5  Valentino Rossi  Movistar Yamaha MotoGP  +0.740
6  Pol Espargaro  Monster Yamaha Tech3  +0.762
7  Bradley Smith  Monster Yamaha Tech3  +0.812
8  Cal Crutchlow  CWM LCR Honda  +0.843
9  Aleix Espargaro  Team Suzuki Ecstar  +0.875
10  Nicky Hayden  Aspar MotoGP Team  +0.879

Start MOTOGP w niedzielę - POLSAT SPORT NEWS 

godz. 13.50 rozgrzewki,

godz. 17.20 wyścigi MOTO 2

godz  19.00 wyścig tych najszybszych :razz: 

No i Ducati pokazało  -  wczorajsze wyniki  treningu przed Grand Prix Kataru:

1  Andrea Iannone  Ducati Team  1:55.088

2  Andrea Dovizioso  Ducati Team  +0.179

3  Marc Marquez  Repsol Honda Team  +0.269

4  Jorge Lorenzo  Movistar Yamaha MotoGP  +0.675

5  Valentino Rossi  Movistar Yamaha MotoGP  +0.740

6  Pol Espargaro  Monster Yamaha Tech3  +0.762

7  Bradley Smith  Monster Yamaha Tech3  +0.812

8  Cal Crutchlow  CWM LCR Honda  +0.843

9  Aleix Espargaro  Team Suzuki Ecstar  +0.875

10  Nicky Hayden  Aspar MotoGP Team  +0.879

Serio? :) Chyba jesteśmy rok do tyłu ;)

późna pora i kolejne piwo to nie jest dobry zestaw do wpisów na forum faq

Ducati były bardzo szybkie. NIesamowitą robotę zrobiło suzuki. Wg mnie będzie grupa 6 zawodników jechała. Na początku na pewno w grupie ponieważ opony się rozgrzewają 4-6 kółek. Potem powoli zacznie się klarować stawka z Lorenzo, Markiem, Rossim i teraz pytanie Vinialesem, Iannone?

Gwoli ścisłości - uprzejmie uprasza się o zamieszczanie postów i wiadomoci we wlaściwym temacie...

W/w dotyczył:

MotoGP jakby ktoś miał wątpliwości...

Na Aragornie w pierwszym wyscigu wygrał Chaz Davis na Panigale, dołożył kawasakom 4,5 sekundy....

Bravo Chaz!!!!

Mam nadzieję , że jednak będę musiał odszczekać swój sceptycyzm odnośnie Ducati w tym roku :clap:

Pozdr. J-999

o której jest dzisiaj moto gp, bo jakoś w programie tv zrobiło się zamieszanie - jeszcze wczoraj widziałem, że koło 18-19 a dzisiaj zniknęło z polsat sport news

Chaz Davies zrobił istny roz....dol w obu wyścigac. Totalnie poza konkurencją. Dziwne, że Guliano nie poszedł za nim. Kawy jak zawsze w czołówce ale mam nadzieję, że ducat będzie z nimi mocno rywalizował. Chaz wskoczył na II miejsce w generalce. Musi teraz pilnować Rei.

No i na Imoli, Chaz triumfował, zbliżając się tym samym do Rei w klasyfikacji ogólnej... szkoda, że Guiliamo za nim nie nadążył...

...a występ Polaka żenua... no ale wypowiedziałem się n/t w innym forum...

Ja na jego miejscu pierdaknąłbym kaskiem o glebę ze słowami: nie mam talentu na miarę poważnego ścigania, to sobie i innym du...y nie zawracam...

Pozdr. J-999

Z drugiej strony specyfikacja szkopka była słaba w tej yamasze. Na mokrym sobie niezle radził.

A jak się ta specyfikacja ma do Stocksportów 1000?    Czyli co Stocki mocniejsze od Supersuperbika ????

Proszę porównać czasy Stocków i P.Sz.  

Ja.....mam wielki żal do "naszych ścigantów", że nie podchodzą do całej sprawy racjonalnie - jak się nie ma wyników, na arenie międzynarodowej, to się tam nie pcha...tylko sprawę próbuje się załatwić w inny sposób : np. wystawiając swój własny team ( lub z pomocą innych kolegów ścigantów- którzy wiadomo, że już nic nie osiągną- jak za małe byłyby fundusze..)...

to zresztą opisałem w innym forum...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.