Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
gizzy

Zaświciły się kontrolki

Polecane posty

Siemka,

Pojawił mi się taki problem, że po wymianie tłumika na akcesoryjny LeoVince (14129E) po odpaleniu silnik nagle zgasł, a potem jak ponownie odpaliłem, to zaczęły mrugać równocześnie pomarańczowe kontrolki na dole wyświetlacza, te które są po bokach kontrolki engine: ABS i trójkąt ostrzegawczy z wykrzyknikiem w kółku. Powrotnie założyłem tłumik ori ale sytuacja bez zmian. Kontrolki od błędów czyli w lewym górnym rogu samego wyświetlacza wykrzyknik w trójkącie oraz na dole engine nie mrugają.

Jakiś błąd czy to coś innego? :twisted:

Dodam że też LeoVince zakładałem w innym motocyklu i była to robota plug&play, 20min i śmigałem z nowym kominem.

szukaj gdzie przyciąłeś przewody - musiałeś coś mechanicznie uszkodzić przy wymianie układu. Domniemam , że przewód ABS-u na tylnym wahaczu...

Jak nie znajdziesz, to pozostaje Ci diagnostyka - pokaże w czym problem.

Ale po prawej nie widać żadnych przewodów. Wszelkie przewody są po lewej od strony napędu. Wymieniałem tylko końcówkę tłumika a nie cały układ, więc nie ruszałem żadnej elektryki itp.

No to Panie cuda... nic nie zepsułeś , a nie działa.... ;)

Właśnie po prawej biegnie przewód hamulca tylnego + przewód ABS-u...

Rusz się i sprawdź... :think:

Ducati się nie psują - psują je użytkownicy.... :P

Powodzenia....

Napisano (edytowany)

No tego nie powiedziałem, że nic nie zrobiłem i idę oblukać jeszcze raz :roll:, bo po pierwszym Twoim poście pooglądałem i nie wiem dokładnie którędy idzie i który to przewód ABS.

Tak to wygląda od prawej strony

20160515_200800.jpg

20160515_200821.jpg

Edytowano przez gizzy

Napisano (edytowany)

Siemka,

Pojawił mi się taki problem, że po wymianie tłumika na akcesoryjny LeoVince (14129E) po odpaleniu silnik nagle zgasł, a potem jak ponownie odpaliłem, to zaczęły mrugać równocześnie pomarańczowe kontrolki na dole wyświetlacza, te które są po bokach kontrolki engine: ABS i trójkąt ostrzegawczy z wykrzyknikiem w kółku. Powrotnie założyłem tłumik ori ale sytuacja bez zmian. Kontrolki od błędów czyli w lewym górnym rogu samego wyświetlacza wykrzyknik w trójkącie oraz na dole engine nie mrugają.

Jakiś błąd czy to coś innego? :twisted:

Dodam że też LeoVince zakładałem w innym motocyklu i była to robota plug&play, 20min i śmigałem z nowym kominem.

może ma to cos wspolnego z ustanieniem exupa

Edytowano przez arachnia

Exup, czyli ten zawór w wydechu? No kurcze nie wiem, rura fakt jest inna niż ori. Jutro podjadę na komp do ASO.

zawór jest samonastawny - jedynie uszkodzenie linki może mieć wpływ na wywalenie błędu. Poza tym kolega wymienił samą końcówkę , a zawór jest w komplecie z katem , czyli nie ulega ingerencji/demontażowi.

Napisano (edytowany)

Cinek78, ...ale to co napisałeś teraz to trochę stoi w poprzek teorii, że ducaty same się nie psują :haha. Jutro info po kompie w ASO, ale jestem w dziwnym stanie zaskoczenia. ...mój synalek właśnie dostał do łapy argument, że "się psuje bo nie japonia a zwłaszcza bo włoszczyzna" ...wrrrrrrrrr ;)

Edytowano przez gizzy

dlaczego w sprzeczności?? Zużycie eksploatacyjne to nie usterka...

Linka w exapie ma bardzo przesr... Nie dość, że wysoka temperatura, to masa wody , zero smarowania... W japończykach zdarza się, że ów linka nie dożywa 2 lat...

A gdzie napisałem, że to Ty masz usterkę linki??? :wtf:

Odpisałem na Twój post odnośnie sprzeczności...

No i po sprawie, jak na razie ;). Odpaliłem i wyjechałem na drogę, komin zadymił, zawaniało przez chwilę wachą i po ok 100-150m wszystko wróciło do normy i nic się nie świeci, żadnych problemów czy innych niepożądanych objawów.

Dzięki za odzew.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.