kris3m 19 Napisano Lipiec 11, 2016 Witam, mój kolega ma problem z Diavelem. Moto ma 14000 km i musi robić przegazówki aby włożyć bieg. Serwis rozebrał mu na gwarancji skrzynie i złożył i nic nie znalazł. Moim zdaniem to sprzęgło, wykręciłem na max klamkę i odpowietrzyłem daje się ruszać ale czasami jest masakra moto gaśnie przy dojeżdżaniu do skrzyżowania. Czy ktoś miał podobny problem z brakiem całkowitym wyprzęgania, co może być problemem ?? Pompa ? siłownik ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Lipiec 12, 2016 zarówno siłownik jak i pompa... co za serwis , że rozebrał silnik , nie sprawdzając podstawowych elementów ( zresztą dość awaryjnych w duczkach( siłownik) ).... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kris3m 19 Napisano Lipiec 12, 2016 tez byłem bardzo zdziwiony ( objawy typowe sprzęgła).Czyli co, zacząć od siłownika ?? nadmienię że naprawdę dziwna jazda, do góry nie ma problemu ale redukcje szczególnie w mieście poezja :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Lipiec 12, 2016 siłowniki zdecydowane częściej padają niżeli pompy. Po prostu trzeba wszystko sprawdzić - nie ma co zamawiać/zakładać części metodą trafił-chybił. Niech kolega poświęci dzień i poleci do sprawdzonego w Waszym rejonie mechanika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach