Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
kris3m

problem sprzęgło w Diavelu

Polecane posty

Witam, mój kolega ma problem z Diavelem. Moto ma 14000 km i musi robić przegazówki aby włożyć bieg. Serwis rozebrał mu na gwarancji skrzynie i złożył i nic nie znalazł. Moim zdaniem to sprzęgło, wykręciłem na max klamkę i odpowietrzyłem daje się ruszać ale czasami jest masakra moto gaśnie przy dojeżdżaniu do skrzyżowania. Czy ktoś miał podobny problem z brakiem całkowitym wyprzęgania, co może być problemem ?? Pompa ? siłownik ?? 

zarówno siłownik jak i pompa...

co za serwis , że rozebrał silnik , nie sprawdzając podstawowych elementów ( zresztą dość awaryjnych w duczkach( siłownik) )....

tez byłem bardzo zdziwiony ( objawy typowe sprzęgła).Czyli co, zacząć od siłownika ??

nadmienię że naprawdę dziwna jazda, do góry nie ma problemu ale redukcje szczególnie w mieście poezja :))

siłowniki zdecydowane częściej padają niżeli pompy. Po prostu trzeba wszystko sprawdzić - nie ma co zamawiać/zakładać części metodą trafił-chybił.

Niech kolega poświęci dzień i poleci do sprawdzonego w Waszym rejonie mechanika.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.