DARc 22 Napisano Wrzesień 9, 2016 Szybkie Pytanie... Czy NAPRAWDĘ muszę ściągać tylne koło żeby ściągnąć i wymienić tylną zębatkę? Tak sugeruje Service Manual, ale jakoś nie widzę uzasadnienia :) Wiem, że jak się za to zabiorę (czekam jeszcze na klucz dyn. ze zdolnością 230Nm..) to się sam przekonam, ale może oszczędzicie mi kręcenia jednej trudniejszej nakrętki. A że nie raz natknąłem się na lekkie "bzdury" w czynnościach i ich kolejności opisywanych w manualu to i tym razem patrzę na tą konieczność ściągania koła a lekkim niedowierzaniem. (np. wg manuala przy wymianie przedniej zębatki należy ściągnąć łańcuch, ściągnąć zębatkę, założyć nową i ... dokręcić 186Nm... i potem założyć łańcuch....ale bez łańcucha i wsparcia tylnego koła/hamulca to konia z rzędem temu kto dokręci takim momentem gołą zębatkę ;) To jak z tym ściąganiem koła bardziej doświadczeni Koledzy? Konieczne? Zdrowy rozsądek czy "Ducati Service Manual"? :) LWG Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Wrzesień 9, 2016 nie trzeba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach