ronnie77 5 Napisano Listopad 15, 2016 Witam, Trafił w moje ręce ostatnio S4RS a zima będzie okazją do modyfikacji :twisted:. Z wieloma rzeczami sobie poradzę, ale czytam i szukam i postanowiłem zapytać o wydech. Nie sposób znaleźć w Polsce wiele opcji zakupu używki (olx, allegro). Zakup nowego zestawu za 6-7k lub więcej ciut studzi moje zapędy. Rozważam opcje alternatywne. 1. Czy mogę szukać np. całego zestawu z kolektorem od S4R? 2. Czy wywalenie "puchy" i wstawienie zestawu od S4R nie wpłynie negatywnie na silnik? 3. Może ma ktoś w garażu wydech pasujący do mojego S4RS ? :) 4. Any idea? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tremba 6 Napisano Listopad 16, 2016 Hej Ja dosc dlugo szukalem Termosow ale jak sie pojawia to moment i nie ma (w zasadzie tylko ebay). Odpisali mi z usa ze wypuszcza serie bo zainteresowanie spore, ale to bylo 2 lata temu i cisza-w sklepach brak nawet jak maja na stronach. W koncu poszedlem w Arrow 50mm i remap-rezultaty takie same jak z termosami, a tyle lepiej ze remap byl robiony na moto, a nie nowe ECU jak z Termosami. Gdzies na amerykanskich stronach jest historia w 3 czesciach jak kolo zmodyfikowal S4RS, ale jakos tego teraz nie moge znalezc-ja zrobilem to samo co on poza modyfikacjami walu. Zamiast puchy mozesz wstawic kolektor-w/g amerykanow cos tam to daje, ale znowu klania sie strojenie... Bez tego wymieniajac same rurki zazwyczaj pogorszysz parametry. Moim celem bylo pozbycie sie dziury w momencie w okolicach 5000 rpm i polepszenie przebiegu momentu z dolu. Seryjny RS ponizej 5000 rpm troche grymasi (powyzej diabel :-)))-ja teraz uzytkowo moge jechac od 2500 - 3000 rpm i nie grymasi. Nie badalem sprawy z wydechem S4R wiec tu nie pomoge. Jak kupowalem Arrowa to na ebayu wyrwalem taniej niz u nas w Intermotors-mieli to w ofercie. Jak masz czas to poluj-czasem na ebayu cos sie pojawia-2 dni temu widzialem chyba ECU pod termosy w rozsadnej cenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ronnie77 5 Napisano Listopad 16, 2016 Czeszę ebay codziennie, ale widziałem jedynie Termisy za ok. 7.5 k (używki z kolektorem i komputerem). Na alledrogo lub w ebay są ogłoszenia na MIVV. Nie wiem jak dostępność realnie, ale ogłoszenia są. http://allegro.pl/mivv-gp-carbon-ducati-monster-s4rs-tlumik-i6590647419.html . Cena całkiem, nie wiem jak to gra na żywo. Osobiście dla mnie one sa za nisko poprowadzone, wyglądają jakby wisiały. Ideałem byłby tlumiki, które nie zasłaniają całego koła, lub poprowadzone po obu stronach (to sporo przerabiania jednak). Zima długa, ale wyboru nie ma :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spidi 1 Napisano Listopad 16, 2016 Same MIVVy są OK, całkiem przyzwoicie wykonane. Z kolei sprzedający z linku to zupełnie inna historia. Ja już w tej firmie chciałem kiedyś kupić wydechy do KTMa Adventure. Porażka... Sprzedaje rzeczy których zwyczajnie nie ma. Wystawia setki ogłoszeń a w praktyce sprowadza się to do tego, że oczekuje "przedpłaty" w postaci wpłaty przez kupującego pełnej kwoty i on to wówczas dopiero wtedy gdzieś zamawia. Zwykle z za granicy więc w zależności od sytuacji może trwać nawet kilka tygodni. Realne terminy i ostateczne ceny są więc często jedynie przybliżonym szacunkiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ducafil 10 Napisano Listopad 16, 2016 Co do linku powyżej potwierdzam,czekałem na arrow do 848 3 miesiące,ciągle jakaś ściema że wlosi nie mają itp.wpłacałem zaliczkę,na pewno nie całość.sami wlasciciele/sprzedawcy bardzo sympatyczni,miła obsługa.ostrożności nigdy za wiele,trzeba się umówić na piśmie,ceny mają przyzwoite. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jackvboom 0 Napisano Listopad 16, 2016 MIVV mam w s4rs. ogólnie jest ok. Co prawda to nie termi ale albo się wydaje 11kpln albo sporo mniej a wykonanie bardzo przyzwoite. Tu masz dzwiek: Ale bez katalizatora, więc trochę za głośno... Kolega ma jednorurkowego akrapa.. chodzi ok, ale paskudnie wygląda... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ronnie77 5 Napisano Listopad 16, 2016 Te MIVVy na ebay są już od 2k. http://www.ebay.pl/itm/Ducati-Monster-S4Rs-2006-06-MIVV-Exhaust-GP-Steel-Black-Road-Legal-/122130775785?hash=item1c6f8fbee9:g:OGkAAOSwFdtX17kh Pewnie się czeka tyle samo co od tej firmy w Polsce, ale jednak różnica w cenie jest znacząca ;) Już bym kupił na zimę te MIVV-y, ale kusi żeby poczekać na coś lepszego.... Ważne pytania: 1. Czy te MIVV kupuje się P&P i montuje bez przerubek? Czy da się założyć na oryginalnych kolektorach te tłumiki wyżej, tzn tak żeby wysiały wzdłuż siedzenia z nie były pod skosem? 1. Czy po założeniu takich kominów (mivv, termi...itp) robiliście mapy, tunningi itp na hamowniach? Ps. Ten S4RS z filmiku....normalnie prawie jak mój :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Listopad 17, 2016 ..o czymś takim nie myślałeś? Brzmi i wygląda bardzo dobrze, tym bardziej jeśli zależy Ci na "odkryciu" koła Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ronnie77 5 Napisano Listopad 17, 2016 (edytowany) To Twój monster? Krótkie wydechy z reguły grzmią "średnio" .... chyba że masz inne odczucie? :) Cena to ok 720 euro, nie jest kosmiczna, pod warunkiem, że w zestawie komputer dadzą. Edytowano Listopad 17, 2016 przez ronnie77 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Listopad 17, 2016 To Twój monster? Krótkie wydechy z reguły grzmią "średnio" .... chyba że masz inne odczucie? :) Cena to ok 720 euro, nie jest kosmiczna, pod warunkiem, że w zestawie komputer dadzą. tak, mój monsterek Wcześniej miałem długie termisy na S4 z kompem i kolektorami w oryginale i jakoś specjalnie lepiej nie brzmiały.. może bardziej basowo, ten krótki mocniej ryczy ale wygląda jak dla mnie bardzo dobrze w porównaniu do kominów na boku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Listopad 17, 2016 Tu świetnie pasuje, ale np u mnie w Diavelu taki króki słabo :( natomiast moster jest bardzij filigranowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Listopad 18, 2016 SPARK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach