Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
kkrzysiekk

Stacyjka- światła postojowe

Polecane posty

Pytanie dotyczące stacyjki w starym monsterze M600:

Jakie pozycje ma stacyjka w tym motocyklu? Powinny być: ON, OFF, Lock i P jak parking? U mnie, z tego co widzę, jest bez parkingu,  tzn za "Lock" nie przekręcę dalej kluczyka. Czy oznaczenie "P" na stacyjce jest dla picu? Czy powinno być po bożemu? W serwisówce jak byk mam "P" i nawet jak sprawdzić działanie.

P- powinna włączać światła pozycyjne przy zablokowanej kierownicy.

Niby pierdoła, ale skoro motocykl rozebrany prawie na śrubki, to mogę się temu przyjrzeć. Ciężko mi będzie rozebrać stacyjkę, bo jak widzę, jest zanitowana.

Dziękuję za odpowiedzi.

Nie wytrzymałem, zrobiłem to sam.

Stacyjka jest w pełni rozbieralna. Od dołu są ni to nity, ni to śrubki, które trzeba rozwiercić. Wyciągnąłem przełącznik (był ułamany kawałek tarczy- może to on blokował), wyjąłem bolec ryglujący półkę. Następnie odkręciłem płytkę która trzyma dźwignię sterującą stacyjką (uwaga, pod nią znajduje się mini wałeczek na sprężynce- 20min szukania :)). Wyciągnąłem bębenek zamka, delikatnie podpiłowałem blaszki, bo mimo, że klucz pasuje, to nie wszystkie chowały się do końca. Następnie poskładałem wszystko w odwrotnej kolejności, przetestowałem piny multimetrem wg. serwisówki i działa!

Ktoś zapyta: po co to robić w małej 600tce z '99. Ani to nowy motocykl, ani to litr pojemności. Otóż mam go rozebranego w całości, więc jak naprawiać, to naprawiać.

A dla mnie super, że nie olałeś tematu tylko po zrobieniu tego samemu opisałeś dla potomnych na forum! ;)

Co do drugiej części wypowiedzi... PRZECIE TO MONSTER! Zawsze warto zrobić cokolwiek przy tym motocyklu :D

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.