Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
demol

Wydech do Monster 696 edhaust kontra chinole

Polecane posty

Witam,

Chciałbym poradzić się kolegów, na wiosnę w monsterku mojej kobiety planujemy wykonac modyfikację wydechu. Jako że szukamy opcji budżetowej to w grę wchodza dwa mody:

1. Seryjne wydechy zmodyfikowane u edhausta

2. Repliki wydechów Akrapovic z Aliexpress

Czy ktoś z was widział, słyszał, ma jedną z podanych opcji i mógłby podzielić się opiniami?

post-89820-0-76264200-1487066275_thumb.jpg

post-89820-0-74565400-1487066284.jpg

post-89820-0-55534800-1487066298.jpg

post-89820-0-25398100-1487066309_thumb.jpg

Edytowano przez demol

Słyszałem już kilka modyfikacji wydechów od Edzia i zawsze to była dobra robota. Jakoś wykonania na bardzo dobrym poziomie i możesz zasugerować jakie wrażenia akustyczne chciałbyś uzyskać.

Co do tych podróbek Acrapów to niestety jakość to może być ruletka. Szczerze nie kojarze nikogo z naszego forum, kto by miał takie coś.

Polecam sprawdzone rozwiązania :)

O chinolach słyszałem różne opinie, niektórzy zadowoleni, inni mówią, że po roku "dobrej jazdy" tłumiki się wypaliły w środku i nadawały się na śmietnik, ale to tylko zasłyszane z rynku. Edka robotę każdy zna, zarówno na plus i na minus.

Szukaj oryginalnych używek, czasem coś się może trafić dobrego....

... a może odpuść temat skoro Cie nie stać...

raz że "budżet" słabo się sprawdza w Ducati , a dwa nie będziesz miał kasy na mapowanie , więc jedynie co uzyskasz to masę hałasu i receptę na zajechanie silnika...

Tego typu mody robi sie od A do Z , albo nie rusza się.

O chinolach słyszałem różne opinie, niektórzy zadowoleni, inni mówią, że po roku "dobrej jazdy" tłumiki się wypaliły w środku i nadawały się na śmietnik, ale to tylko zasłyszane z rynku. Edka robotę każdy zna, zarówno na plus i na minus.

Szukaj oryginalnych używek, czasem coś się może trafić dobrego....

Jakie są plusy i minusy wydechów edka które robił do Ducati, bo ja aż tak dobrze nie znam tego tematu. To co znam i widziałem to filimku z YT z modyfikacji wydechów ale do innych motocykli niż Ducati.

Wypalone chinole zawsze można od nowa zawinąć matą tłumiącą, zresztą koledzy którzy jeżdżą enduro robią też takie serwisy wydechów również innych popularnych i markowych producentów.

Maty tłumiące:

Chinole w środku:

Wymiana Waty w tłumiku:

A po wymianie wydechu to planuję wrzucić to:

http://bazzaz.net/index.php/ducati/monster-696-09-12

Edytowano przez demol

Ja osobiście zakochałem się w tym bulgocie

Zbieram kasę innych nie chcę

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.