Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
rolin

Irydowe świece do MTS 1200

Polecane posty

Czy ktoś próbował takiego rozwiązania? Pytam z ciekawości bo np. w jednocylindrowej Yamasze YZF zastosowanie irydowej świecy to wręcz kwestia życia.

U mnie silnik 996 na irydowych świecach pracuje równiej, szczególnie po mieście jakby mniej szarpie. Nie wiem czy to akurat zasługa irydowych świec czy zmiana marki na Denso. Wcześniej siedziały Champion, a jak dla mnie jedyna słuszna marka świec to Denso. Wkręcam do wszystkiego począwszy od kosiarki i zero problemów a z NGK i Champion miałem przykre wspomnienia. 

Edytowano przez matekboss

A w jakim katalogu widziałeś dedykowane świece irydowe jakiegokolwiek producenta do MTS 1200.Poprosze o trop. Przebadałem wszystkie katalogi i nic.

Dedykowanych świec irydowych do MTS nie ma nigdzie, co nie znaczy że nie da się takich dobrać. W każdym razie jest to ciekawe, czyżby montaż takich świec mógłby zagrozić silnikowi?

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu...

Wątpię żebyś znalazł taka irydówkę na klucz nr. 14 - to jest dość specyficzna świeca , podobnie jak stosowane w Honda CBR-kach...

Wcale się nie upieram i nie będę szukał takich świec nawet pod ziemią. Jestem po prostu ciekawy czy silnik pracowałby równiej, chociaż po wgraniu nowych map i tak jest dużo lepiej. Te świece to czysta dywagacja, przekopałem trochę internetu i nie znalazlem konkretnych informacji dlatego zapytałem.

Na forum ducati.ms pisali że wkręcali Denso IU27. Poza rozmiarem klucza niczym się nie różni no ale lepiej zostań przy NGK MAR9A-J bo innej dedykowanej do tego silnika też nie mogę znaleźć. U mnie tego problemu nie było, jakbym się uparł to nawet polską Iskrę bym dobrał :P

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.