Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Chi

Multistrada oferta - potrzebna pilna ocena!!

Polecane posty

Chi    0

Witam wszystkich, mam pilną prośbę, czy ktoś był i widział albo czy możecie po opisie i zdjęciach ocenić czy warto się interesować, bo mam daleko, jestem z Torunia.

Przez telefon dowiedziałem się, że ma przebieg 11tys km zrobione i podobno tak mało bo stała parę lat we Włoszech nieużywana. Sprowadzony z Włoch, nierejestrowany w PL.

Podobno w idealnym stanie ale mocno zakurzona, bez uszkodzeń, oryginalny lakier.

Ktoś się nią już interesuje a mi nie po drodze, jeśli okaże się zonk. 

https://www.olx.pl/oferta/ducati-multistrada-ducati-multistrada-multistrada-1100s-ohlins-CID5-IDhXHw5.html#c10e6e39e1

Dzięki za wszelką pomoc!

Pozdrawiam, 

Rafał

Chi    0

Mały update - dowiedziałem się od paru osób, że najprawdopodobniej jest to powypadkowy lub popowodziowy sprzęt. Tak więc temat zamknięty, można albo usunąć albo zostawić dla potomności.

Bez sensu zaczynać nowy temat więc wrzucam ten na tapetę: ktoś oglądał ten konkretny egzemplarz? Jeśli tak, co jest z nim nie tak jak powinno? Z tego co obserwuję wisi już od dłuższego czasu. Jestem gotowy na wstępne wydatki eksploatacyjne.

https://www.otomoto.pl/oferta/ducati-multistrada-620-cm3-6-biegow-2006r-igla-ID6yRTbn.html#xtor=SEC-8

Ten też mnie interesuje i również już trochę wisi...

https://www.otomoto.pl/oferta/ducati-multistrada-zarejestrowana-okazja-ID6yTPPn.html#xtor=SEC-8

Dzięki za wszelkie spostrzeżenia

Nie mogę edytować posta, więc podbijam temat:

Ktoś z szanownych użytkowników oglądał może tę sztukę? https://sprzedajemy.pl/ducati-multistrada-1100-pilne-cena-do-negocjacji-starozreby-6bea9f-nr50383552

Pisałem do właściciela, twierdzi że technicznie jest ok. Poprosiłem o przyjazd do Motomaniax, VIN, rejestrację i datę pierwszej rejestracji), bo sam na pewno coś przegapię, ale i tak zastanawiam się czy warto ewentualnie w ten mariaż pakować (ceny owiewek na ebay'u nie powalają).

Edytowano przez Kucaty

Kucaty, jak już zamawiasz oferenta do Darka na organoleptyczną macankę, to chyba nie liczysz za bradzo, że Wilhelm Sokole Oko Forumowe Tell wyszpaczy cusiķ więcej... ;-)

Udanego zakupu!

Wysłano z pośrodku niczego

Bardziej chodziło mi o to czy ktoś już oglądał :) Jestem świadomy, że przez internet to tylko wróżbita Maciej pomoże.

On 4.09.2017 at 10:49 AM, Kucaty said:

Nie mogę edytować posta, więc podbijam temat:

Ktoś z szanownych użytkowników oglądał może tę sztukę? https://sprzedajemy.pl/ducati-multistrada-1100-pilne-cena-do-negocjacji-starozreby-6bea9f-nr50383552

Pisałem do właściciela, twierdzi że technicznie jest ok. Poprosiłem o przyjazd do Motomaniax, VIN, rejestrację i datę pierwszej rejestracji), bo sam na pewno coś przegapię, ale i tak zastanawiam się czy warto ewentualnie w ten mariaż pakować (ceny owiewek na ebay'u nie powalają).

Ku pamięci, gdyby ktoś chciał kupić, bo sprzedający chyba transakcją nie jest zainteresowany:

Screenshot_2017-09-09-23-16-46.png

Forma odpowiedzi sprzedającego to inny temat ale nauczony doświadczeniem jak sprzedawałem 749, masa wiadomości i telefonów, ciągnących się tygodniami pytań i odpowiedzi i zapewnień że biorę ale jeszcze nie mam siana itp też bym nie przyjechał dalej niż 20-30 km do kupującego. Te same zapewnienia abym przyjechał gdzieś tam  i " jak wszystko ok to oddam za paliwo" Szacunek musi działać w obie strony...

Niestety, ale forma odpowiedzi sprzedającego świadczy o tym, że jest buc i słoma mu z butów wystaje a i z uszu, zamiast mózgu.  Również sprzedawałem motocykl, zakupiony w salonie i odbierałem wiele dziwnych telefonów, typu: "no, ja mam tyle przeznaczone i więcej nie dam, bo drogo, bo są tańsze w necie" i takie tam... W kur...łem się w końcu i napisałem, że  zwrócę za dojazd o ile okaże się, że motocykl był bity, miał ślizg, krzywą ramę i takie tam inne(byłem I-szym i jedynym właścicielem!).  Dobrze, że o tym piszesz Kucaty ku przestrodze innych, bo widocznie coś jest na rzeczy, bowiem jak sprzedający nie ma czasu i chęci na takie dojazdy, to powinien to napisać po prostu, zrozumiałym i kulturalnym językiem(widocznie bał się, że wyjdzie coś jeszcze, być może z mechaniką i szuka łosia) . Wystawia fakturę, więc to handlarz raczej, który liczy na szybki zarobek. Z opisem też jakoś tak dziwnie, że po ślizgu, a z lewej strony brakuje obudowy aku-pewnie uleciała z wiatrem ;) , a prawa uszkodzona a i lewa też. Niezły ten ślizg albo i co najmniej dwa były.  Hmmm.... Lepiej kupić od motocyklisty, niekiedy pasjonata i zapłacić większe pieniądze, ale wiedzieć co i jak.  Po takiej odpowiedzi i opisie, nie ma mowy aby "szacunek", jak pisze kolega powyżej działał w dwie strony.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.