lukaskil 0 Napisano Maj 2, 2017 Koledzy, jestem zakochany w Monsterach, ale nigdy do tej pory nie było czegoś odpowiedniego gabarytowo dla mnie, taki minimum to wielkość Yamahy FZ6. Widziałem dzisiaj n aukicy Monstera 1200, niestety przejeżdzał tylko. Patrzę na jego wymiary i orzewyższa teoretycznie zarówno FZ6 jak i Z750. Powiedzcie mi coś więcej o nim, czy jest znacznie większy od 696? Mam 185 cm wzrotu i 100 kg wagi. Marzenia odżyły :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ronnie77 5 Napisano Maj 3, 2017 Monstery duże nie są, to fakt. Teoretycznie 185 jeszcze jakoś by uszło, ale przy 100 kg to masz konkret masę i wyglądał będziesz trochę jak Dzik na rowerze :) Przymierz, niech ktoś Ci zrobić zdjęcie i zobaczysz. Mogę zalecić zrzucenie wagi do 85 i elegancko będziecie razem wyglądali....i szybszy będzie he he Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kurak 1 Napisano Maj 3, 2017 Mój ojciec ma 100+ i śmiga na S4R bez przeszkód. Ważne jest by zapas mocy był :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Alicja Napisano Maj 3, 2017 Mam 168cm wzrostu i Monster 696 był jak ulał, mógłby być nawet ciut wyzszy w siodle. Wyższe modele Monster wyglądają bardziej muskularnie dlatego jeździec o wyższym wzroście niż mój nie będzie wyglądał komicznie. Gorzej z wagą, przy 100 kg ledwo Cię pociągnie ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mioo 2 Napisano Maj 3, 2017 niestety przemysł wymyślił milion akcesoriów dla konusów ale ze świecą szukać takiej ilości dla postawnych mężczyzn. mam 188 cm i 86 kilo i s2r mogło by być ciut większe. 1 janusz666666 zareagowało na to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kucaty 0 Napisano Maj 4, 2017 Jak zwykle w takich przypakach polecam stronę http://cycle-ergo.com/ A od siebie mogę dodać: 186 cm, 95 kg. Mocy nie brakowało, ale dalsze trasy to jednak mordega dla mocno zgiętych kolan i w moim przypadku kości ogonowej. Myślałem nad riserami i oddaniem kanapy do tapicera, ale jednak szybciej maszynę sprzedałem. Mowa o Monsterze 620. Na Twój wzrost bardziej adekwatna wydaje się Multistrada :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaskil 0 Napisano Maj 4, 2017 Podobni Minster 1200 jest sporo większy od poprzedników. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jackvboom 0 Napisano Maj 4, 2017 Ja mam 187cm i jakies 95kg i monster s4r jest dośc mały.. fajny do polatania w koło komina ale dalej to już daleko mówić o komforcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ptysiornia 27 Napisano Maj 4, 2017 Ludzie, czytajcie ze zrozumieniem. Lukaskil 2 razy zapytał czy M1200 jest znacząco większy od poprzedników! Nie musicie pisać, że 696, S2, S4 itd są niewielkie, bo to chłop wie i już o tym napisał. Jedyną chyba tutaj osobą, która jeździła na "starym" i "nowym" Monsterze jest KGr i pewnie mógłby się konstruktywnie wypowiedzieć w temacie. Zatem: Krystian, Pan do Ciebie! :-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
faza 15 Napisano Maj 4, 2017 Ostatnio siedziałem w salonie na 1200. Żona ma M900 i czasem taż daje mi usiaść :) Moje wrażenie przy wzroście 180cm, niezależne od wymiarów, bo ich nie znam jest takie, że stary monster jest malutki, a nowy ogromny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lwilgucki 1 Napisano Maj 5, 2017 (edytowany) 1200 nie miałem okazji dosiadac ale mam dosc dobre porównanie z 696 kumpla i swoim 1000 . 696 tqk jak poprzednicy pisali odpada w przebiegach dla ludzi "naszych" gabarytow 100+ i 190cm natomiast 1000 pasuje idealnie co potwierdzają już tysiące km które na nim zrobiłem jeżdżąc na codzień i na dłuższe wyjazdy. Edytowano Maj 5, 2017 przez lwilgucki 1 janusz666666 zareagowało na to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaskil 0 Napisano Maj 6, 2017 Faza, nie ukrywam, że właśnie taką mam nadzieję. Ciekawi mnie jak wypada gabarytowo w stosunku do Z1000 czy FZ1 z którymi miałem styczność. Najprościej byłoby pójść do salonu i sprawdzić, ale na Malcie nie mają M1200... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chojny 0 Napisano Wrzesień 28, 2017 191cm i 100kg wagi. Latałem Monsterem 2 lata, przed zakupem miałem takie same dylematy. Nie żałuje, to była fantastyczna przygoda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ducatus 0 Napisano Kwiecień 30, 2019 To ja dopiero muszę wyglądać... 116kg i 183cm... :D Na 695, parodia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach