DARc 22 Napisano Maj 15, 2017 ...do Diavela się nie nadaj :( Nauczyłem sie "hard way" więc piszę by inni nie popełnili tego błędu. Z filmików i konstrukcji wygląda, że działa nieźle jak sie umiejętnie posłużyć, ale... w Diavelu się nie mieści bo za mały fragment łańcucha jest dostępny. Wchodzi bardzo ciasno i pozycja jest nieoptymalna by czyściło poprawnie. Tak, że ostrzegam byście nie stracili kasiorki jeśli ktoś rozważa taki przyrządzik :) LWG Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Maj 15, 2017 Ja tam szmatka i czyszcze po co takei urządzenia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
artooro 0 Napisano Maj 15, 2017 Ale do M696 pasuje jak ulał :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaamien 0 Napisano Maj 15, 2017 Miałem podobne ustrojstwo, tylko najprostszą wersję Basic od Kettenmax. Straszne badziewie. Czyściwo leje się wszędzie, szczotkę ciężko zamontować, masakra. Lepiej manualnie wyczyścić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bronsonyo 0 Napisano Maj 15, 2017 Ale do M696 pasuje jak ulał :) Do m695 również :) Ale też racja, że przygotowanie i montaż zabiera parę chwil, i jak byś nie zrobił to trochę nabryzga tu i tam ale za to efekt bdb. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
artooro 0 Napisano Maj 15, 2017 Mniej nachlapałem tym urządzeniem niż szczotką a i efekt bez porównania lepszy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
slav 0 Napisano Maj 16, 2017 Do S4R rowniez pasuje. Chwile trzeba pokombinowac przy montazu, ale rezultaty sa bardzo dobre. Uzywam od dwoch sezonow wersji Max i jestem zadowolony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aizo 1 Napisano Maj 16, 2017 Sprawdziłem na youtube i trochę jest z tym roboty i syfu . Szybko i sprawnie to idzie za pomocą specjalnej szczotki do czyszczenia łańcucha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DARc 22 Napisano Maj 17, 2017 Sprawdziłem na youtube i trochę jest z tym roboty i syfu . Szybko i sprawnie to idzie za pomocą specjalnej szczotki do czyszczenia łańcucha Sam wynalazek jest OK. Nauczenie się odpowiedniego montażu dla danego moto zajmie chwilę, ale potem można już szybko to zakładać i idea czyszczenia jest OK (kilka szczotek na górze i dole oraz dopasowane na wymiar łańcucha szczotki boczne). Sensownie dostarczany środek myjący (np. nafta...) + zbieranie brudnego płynu do doczepianego worka. Brudzi mniej jak się dobrze zamontuje i umiejętnie używa (widziałem zarówno filmiki z dość czystego procesu jak i chlapiące trochę ze zbyt mokrego i zbyt szybko przesuwającego się łańcucha). Trochę trzeba dopasować miejsca zaczepianie pozycjonujących sznurków by całość równolegle do łańcucha się trzymała i nie przechylała w żadnej płaszczyźnie i potem już idzie gładko. Ale niezły i przydatny patent jest ze smarowaniem, bo ten sam "diwajs" używa się do precyzyjnego smarowania - dostarcza środek smarujący precyzyjnie (w miarę) przed dwa małe, z góry otwory na łączenie ogniw gdzie są oringi). Choć do precyzyjengo smarowania są prostrze i tańsze patenty ;) Tak, że dla tych, którym się na łańcuchu mieści to chyba mogę polecić, ale to jest mały klocek, który trzeba na łańcuchu zapiąć i musi być do tego trochę miejsca. LWG Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach