Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
MatisYahu

Układ wydechowy Monster 696

Polecane posty

Siema,

pod koniec poprzedniego tygodnia udało mi się zakupić Monstera 696 i chciałbym zainwestować w akcesoryjne wydechy. Nie interesuje mnie carbon, rozglądałem się raczej za tytanowym układem i po przejrzeniu kilkunastu ofert, wyszło, że jednak chciałbym pójść w klasykę i założyć tytanowe Termignoni. Jak wydech to i także ECU. Termignoni oferuje zestawy - wydech/sterownik/filtr powietrza. I tutaj rodzi się kilka pytań.

1. Czy ktoś na forum skorzystał z takiej oferty i podzieliłby się swoją opinią?
2. Gotowy sterownik jest lepszy albo chociaż porównywalnie dobry od indywidualnego wystrojenia sterownika przez serwis?
3. Wydaje mi się, że przeszukałem sporą część internetów i nie mogłem znaleźć tego zestawu dostępnego w Polsce. Czy przez autoryzowany serwis Ducati udałoby mi się to zakupić? Czy możecie polecić osobę/zakład do którego mógłbym się zgłosić w kwestii zakupu?
4. Czy warto porywać się na samodzielny montaż takiego zestawu? Nie chciałbym stracić gwarancji.
5. Cena - za granicą oscyluje w okolicach 1700$. Czy u nas wychodziłby taniej? Z tego co się naczytałem, to był oferowany za 5000 PLN, tylko nie jestem do końca pewien czy nie chodzi o zestaw z carbonu.

6. Pomijając to, że uparłem się na tytan(ze względu na wygląd), to może jednak carbon byłby lepszą opcją? Są jakieś plusy, które bardziej przemawiają w strone carbonu od tytanu, prócz indywidualnych upodobań?

Dzięki za odpowiedzi!

Edytowano przez MatisYahu

Nie wiem o jakie opinie pytasz? Czy warto? Czy dzwięk fajny? Czy ładnie wygląda? Jeśli masz $$ na zestaw i chcesz to zrobić, to "będziesz Pan zadowolony" :) 

W 10 sekund na allegro znalazłem zestaw Termignoni z ECU http://allegro.pl/wydech-tlumiki-ducati-696-termignoni-ecu-tytan-i6873773955.html#thumb/1

Na 99% wystarczy Ci takie ECU i nie będziesz musiał nic kombinować. Taki zestaw sprzedawał/sprzedaje zapewne Ducati do tego modelu. Montaż powinieneś sam ogarnąć, to nie jest wielka filozofia. Nie wiem jak z gwarancją. 

Nie wiem o jakie opinie pytasz? Czy warto? Czy dzwięk fajny? Czy ładnie wygląda? Jeśli masz $$ na zestaw i chcesz to zrobić, to "będziesz Pan zadowolony" :)

W 10 sekund na allegro znalazłem zestaw Termignoni z ECU http://allegro.pl/wydech-tlumiki-ducati-696-termignoni-ecu-tytan-i6873773955.html#thumb/1

Na 99% wystarczy Ci takie ECU i nie będziesz musiał nic kombinować. Taki zestaw sprzedawał/sprzedaje zapewne Ducati do tego modelu. Montaż powinieneś sam ogarnąć, to nie jest wielka filozofia. Nie wiem jak z gwarancją. 

Tak, dokładnie o to o czym napisałeś. Czy warto i czy bosko brzmi :) O ile mogę je sobie poogladać na zdjęciach to niestety nie dane było mi je usłyszeć w rzeczywistości, a filmy na YT, moim zdaniem, nie odwzierciedlają tego jak jest naprawdę z dźwiękiem. W końcu to tylko nagranie odsłuchiwane na marnych głośnikach w laptopie. Interesuje mnie zestaw nieużywany więc pewnie najprościej i najszybciej będzie to ogarnać przez Ducati. O montaż samego wydechu się nie martwiłem, jedyne co, to zastanawiałem się czy wymiana sterownika opiera się na samym wypięciu i wpięciu nowego na swoje miejsce.

A patrzyłeś na akrapy?? 

Co do sterownika , to niekiedy lepiej się opłaca zakupić w ASO same kominy, a program + filtr powietrza załatwić poza ASO. W nowszych Ducati jesteś średnio 3-4 tysie do przodu - nie wiem jak/ile w Monsterku... 

A myślałeś o Mivv-ducati

Sam instalujesz, w 30 minut

Dla mnie dźwięk przepiekny

Jak z okolic Wawy to możemy się umówić na odsłuchania

:)

Edytowano przez Greg52

A patrzyłeś na akrapy?? 

Co do sterownika , to niekiedy lepiej się opłaca zakupić w ASO same kominy, a program + filtr powietrza załatwić poza ASO. W nowszych Ducati jesteś średnio 3-4 tysie do przodu - nie wiem jak/ile w Monsterku... 

Tak, patrzyłem na Akrapy, Sc-project, Two brothers, Zard, Hp Corse, LeoVInce i chyba jednak wybiore Termignoni. Chociaż te z Leo i Akrapa bardzo kusiły na początku i ciągle gdzieś tam o nich po cichu myśle. W ten sam sposób myślałem w przypadku zakupu Termignoni, żeby nie brać gotowego zestawu tylko same wydechy i na własną rekę załatwić mapę silnika. Rzeczywiście wyszłoby to taniej niż taki oferowany zestawik.

A myślałeś o Mivv-ducati

Sam instalujesz, w 30 minut

Dla mnie dźwięk przepiekny

Jak z okolic Wawy to możemy się umówić na odsłuchania

:)

Jestem z okolic Piły :) Mivv'a niestety odrzuciłem. Ich kominy nie podchodzą pod mój gust.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.