juhass 0 Napisano Październik 4, 2017 Witajcie, jak że lubię dłubnąć od czasu do czasu a poza tym gumki muszę wymienić stoję przed jakże ważnym problemem... Jak to zrobić? Dotychczasowe motocykle miały centralną podstawkę, monster nie. Pytanie brzmi: ma ktoś jakieś pomysły, oferty na stojak, podnośnik aby oba koła były w górze a moto stabilne? Myślałem o dwóch- pod wahacz i główkę ramy z przodu ale mało optymalne mi się to wydaje, finansowo też. :) Druga opcja to podnośnik pod silnik i patent taki jak podnoszą np motocykle crosowe albo inne cruisery. Tutaj boję się o stabilność motocykla na tym. Opcja trzecia to boczny stojak- kolega ma do GSXR600 ale nie widzę szansy na zastosowanie tego w monsterze. Ktoś coś w tym temacie??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Październik 5, 2017 Jeśli masz ograniczenia finansowe to lipa - nic dobrego nie kupisz. Twoje pomysły są raczej mało "stabilne". Najlepiej tu się sprawdzi podnośnik pod tylne koło + przednie. Aczkolwiek nie widzę sensu/potrzeby stosowania obydwóch razem, poza argumentem zimowego odpoczynku dla moto. Fajny komplet to wydatek ok. 350zł Na tańsze szkoda kasy , bo się odkształcają, pękają spawy, kółka są bez łożysk itp... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dariusz79 1 Napisano Kwiecień 2, 2018 Jeden podnośnik pod tylnym kołem powinien być dość stabilny. Nie ma potrzeby raczej stawiania obu kółek na oodnosnikach. Ja kupiłem podnośnik za 120zl i całą zimę działa ok. Wydechu na tym zmieniłem , czyscilem Moto itp. Działa ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach