Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
BestGrzes

St2 problem z częściami

Polecane posty

Dzień dobry wszystkim użytkownikom !

Na początek mam na imię Grzegorz pochodzę z podlasia i chciałbym zacząć swą przygodę z Ducati.

Znalazłem pewien model który dłuższy czas stał w miejscu.

Odkryłem następujące wady.

-Sparciała uszczelka pod deklem z prawej strony

- zaśniedziała elektryka

- pęknięta szyba przednia przy śrubie

- manetki kierownicy w opłakanym stanie.

Poza wymienionymi rzeczami jest bardzo ładna, prosta i sucha. Odpaliła na zimnym bez problemu. Rocznik 2002.

Moje pytania są następujące.

-Jak dostepność czesci zamiennych takich jak uszczelki?

Na allegro są klocki eksploatacyjne rzeczy ale uszczelek nie znalazłem. Gdzie ich szukać?

-Suche sprzęgło na luzie słychać szum. Normalne ?

Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

uszczelki bierz z ori - niekiedy taniej niż zamienniki ....

Ok. A do kogo się zgłaszać ? Polecacie jakiś sklep może ktoś z forum handluje ?

Napisano (edytowany)

Jak sprzęgło tylko szumi to jest w idealnym stanie. Zazwyczaj dzwoni jak kilo śrubek w metalowym wiadrze.

Mam kilka pierdół do st. Sety ,czacha, wydechy, lampa i stelaż przod, instalacja prawie cała, zegary , kierowca,  za szybą zobaczę. 

Edytowano przez picek

No dobra kolejna sprawa jest taka że ten silnik pracuje na wolnych obrotach tak jakby chciał mnie z siebie zrzucić. 3.5 tys to minimum potrzebne do normalnej jazdy. W innym wypadku szarpie tak jakby miał za wysoki bieg przy zbyt niskich obrotach... To normalne dla V ?

To norma, trzeba nauczyć się z tym żyć, lub zmienić na inny motocykl.

Trochę pomaga zamieszanie z zębatkami, wrzucenie mniejszej na przód a większej na tył, tylko, że trzeba pamiętać, że osiąg może się zmienić..

Uszczelka pod deklem sprzęgła o to chodzi?

Z podlasia, a skąd... bo ja Łomża a kolega- Ryszard ( 15 Ducatów i 100 innych motocykli) z Jedwabnego... Rych ma pozostałości z ST 2 po przeróbce na Monsterka 944... jak masz blisko, przyjedź pokaż się pogadamy wytłumaczymy parę rzeczy ;-)

Pozdr. J-999

Jestem z Białegostoku. Z przyjemnością podjade. Jestem częstwo w fortach w Piątnicy.
No i teraz bije aię mocno z myślami co robić z tym motocyklem. Czy go brać czy nie.
Czy dobrze się tym jeździ w trasy ?
Jak wygląda jazda z drugą osobą ?

Jazda przyjemna dla 2 osób. Tylko demonem prędkości już nie będziesz. Za ile złotych te żelastwo jest? To powiemy ci czy warto kupić.

Zmienione wydechy i seryjna mapa w silniku to gwarancja jeszcze większego szarpania na niskich obrotach. Nie powinno być tych naklejek Ds 1000 bo litr to na pewno nie jest.

Czołem Grzesiu!

Steczek wygląda jak bliżniak mojego ST4, nawet przebieg zbliżony. Jest to bardzo praktyczne, wygodne i przede wszystkim pakowne moto. Nie ma żadnego problemu z częściami. Jeżdżę swoim od 7 lat i zamierzam mieć pierwszego STeka na żółtej blaszce, więc jeszcze trochę przed nami ;) Byłem nim w Bułgarii, Rumunii, Litwie, Łotwie i nie tylko. Z plecakiem i full załadowany. Jeździ się super. Plecaczkowi również.

Co do obrotów to wszystko zależy, kto Ci to wystroi. Osobiście mam fatalne doświadczenia z ASO, za to np. bardzo dobrze robi to Maciek z Monster Bike na Łopuszańskiej w Wwie. Przy 3 kRPM nie powinno szarpać.

Poniżej masz trochę zdjęć jak to wygląda załadowane:

Jeśli natomiast szukasz konkretnie ST2, to na sprzedaż jest teraz były Steczek Siwego, aktualnie w rękach Zulusa - bardzo doinwestowany i pewny sprzęt:

https://www.olx.pl/oferta/ducati-st2-senna-edition-pelen-serwis-zamiana-trek-cube-CID5-IDloee6.html#67c5df722e

Też polecam Moto Siwego. Ale jak chcesz wydać jeszcze mniej  złotych, ja mogę się pozbyć swojego.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.