Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
ushi

Dźwignia zmiany biegów - przeróbka Monster 696

Polecane posty

Witam .Posiadam Monster 696 i mam pytanie :  Czy ktoś spotkał się z przeróbka dźwigni zmiany biegów ? To znaczy : interesuje mnie wydłużenie tej dźwigni gdyż problem leży z niemoca wbijania biegów ze względu na powypadkowe ugięcie w kolanie . Noga nie zgina się nawet do 90stopni ( jakieś 80 ) a że osoba jest niska więc w grę nie wchodzi siedzenie dalej od kierownicy . Czy istnieje jakieś dospawanie badz w ogóle wymiana tej części na dłuższa ? Czy tylko pozostaje jazda “czopkiem “ ? Pomóżcie .

Próbowałem sobie to jakoś wyobrazić i powiem Ci, że po kilku sezonach na 696, które samo w sobie nie jest jakoś szczególnie wygodne i zmusza kierowcę do schylonej pozycji (no jak to naked) to chyba będzie ciężko na tym moto wyprostować sylwetkę i wymusić pozycję bez podkurczonych nóg,  

Napisano (edytowany)

Jak po upadku miałem problem z lewym kolanem, to przeglądając różne fora,  natrafiłem na system o nazwie Kliktronic, polegający na tym, że montowany jest siłownik, a biegi zmieniasz przyciskami przy lewej manetce.  To takie już ostateczne rozwiązanie i nie wiem, czy w Twoim przypadku nie ponad miarę. Może rehabilitacja dalsza coś pomoże.   Tutaj opinia motocyklisty-ducacisty , co reklamuje produkt: https://www.motorcyclenews.com/product-reviews/parts-accessories/2013/aug1613-kliktronic-/.  Tak to wygląda na filmiku: 

Edytowano przez Asty

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.