Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

pieniac

Połączenie wydechu z kolektorem s2r

Polecane posty

Dobry wieczór szanowni koledzy, od dłuższego czasu mam problem z uszczelnieniem kolektora wydechowego  (tego kolanka) cylindra poziomego z dalsza częścią wydechu. Jest tam klasyczne połączenie dziewczynka - chłopiec - jak w odkurzaczu, uszczelka orginalna - taki pleciony metalowy pierścionek co jakiś czas mi przepuszcza. Ponieważ autoryzowany serwis w Łodzi - liberty nie ma takiej części :), a ze jako sam jestem często w Italii to kupiłem ba zapas takie dwie uszczelki ale one już tez się skończyły. Wiem ze tam są potworne drgania od jednostki napędowej ale kurde coś jest chyba nie tak, zakładam nowa uszczelkę i po jakimś czasie znów głośniej słychać wydech. Na niektórych zdjęciach innych s2r widać brak tego łączenia , może to być zespawane ?Pomozcie koledzy, każda rada i pomysł się liczy . Fotka w załączniku 

83249F50-148F-46B5-AA13-6118AC21BA79.jpeg

E300AD0A-8BB5-4803-9991-45611F4F9E62.jpeg

Kolektory masz proste? Nie jest nic naciągnięte w którąś stronę?

Spawanie, to ostateczna ostateczność... i lepiej nie.

Ładnie wszystko jest wycentrowane, widać to po równej szczelinie  pomiędzy rurami, jedyne co to zastanowiłem się wczoraj czy aby nie płytko wchodzi jedna w druga, tylko ze żeby weszła głębiej cały wydech musiałby się przesunąć w kierunku przedniego koła a tu go trzymają elastyczne wieszaczki z dwóch stron (do nagięcia) ale przede wszystkim , trzyma go kolektor od tłoka pionowego. O spawaniu bum nie pomyślał ale wpisując wydech s2r wyskakuja Zdjęcia z motocyklem s2r ale wydech jako monolit z kolektorem , nie wiem czy to orginal ???

Możesz zrobić myk ze sprężynkami. Trzeba tylko dospawać uszy żeby za coś sprężyny zaczepić. Wtedy dajesz uszczelkę spinasz sprężynami i musi działać.

Jest jeszcze taka folia aluminiowa do uszczelniania wydechow coś na wzór takiej kuchennej, tylko ta do motoryzacji układa się pod wpływem temperatury... 

Dzielony przedni kolektor masz w s4r i może to od niego jest ta puszka z katalizatorem.  ( Ja taki mam u siebie, ale na sprężynkach) Powiem Ci że jeszcze się nie spotkałem w s2r  takiego rozwiązania. Może kupić inny kolektor niż się denerwować psykaniem.

Edytowano przez picek

Przejrzyjcie sobie katalogi części, to może się coś Wam rozjaśni...bo to Picek nie do końca jest prawda... trzeba tylko popatrzeć rocznikowo....  oczywiście pod warunkiem , że w katalogach nie ma błędu... ;-)

http://ducatioem.pl/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.