Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

danielos77

Sprzęgło i brak luzu

Polecane posty

Cześć,

jestem całkiem "zielony' w tym temacie, więc na początku przepraszam za może zły opis.

Moja narzeczona ma Monstera 696 i ma problem z brakiem możliwości wrzucenia luzu. Przy wyłączonym silniku bez problemu można go wrzucić, przy uruchomionym niestety już nie da rady. Z tego co wiem to dawała do serwisu i było wymienione sprzęgło z tarczkami, ale serwis to zrobił i problem dalej występuje. Szukam rozwiązania, co by znowu zbyt duże koszty nie popaść a przy okazji wreszcie rozwiązać problem. Czy ktoś ma pomysł co to może być, może jakaś regulacja? Dzięki

Jaki olej w silniku?

Układ nie jest czasem zapowietrzony?

wyprzęgnik OEM , cy jakiś zamiennik?

Co do oleju i czesci to niestety nie wiem, ale raczej dobre, byl wymieniany w "dobrym" serwisie. Czy moge sam odpowietrzyc? Dzwonilem do jakiegoś serwisu i gosciu powiedzial ze to moze jakis koszyk i moze to byc koszt kilka tysiecy?! 

Cześć

wymieniłem olej ale problem nie zniknął, jedyne co zauważyłem to, że motocykl stał na stojaku i wtedy na pracującym silniku zmieniałem biegi mogłem wrzucić na luz, po postawieniu już znowu nie, czyli jak było obciążenie od kół. Nie mogę nigdzie znaleźć informacji w jaki sposób można odpowietrzyć lub cokolwiek i wyregulować. Byłbym wdzięczny za pomoc. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.