Prezes2374 0 Napisano Wrzesień 14, 2020 Witam jestem tu nowy i nowa przygoda z ducati . Kupiłem Moto i kontrolka neutralna się nie świeci za to awaryjne się świeca ale tylko na zegarze gdzie mogę szukać przyczyny ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jjash 7 Napisano Wrzesień 15, 2020 Co rozumiesz przez pojęcie "awaryjne się świeca"? Chodzi o kontrolkę działania świateł awaryjnych czy świeci się kontrolka sugerująca uszkodzenie jakiegoś ukladu?Jeśli chodzi o neutralne to zacząłbym od sprawdzenia czy do zegarów dochodzi sygnał z dźwigni. Trzeba by wypiąć wtyczkę od zegarów, znaleźć pin od neutralnego i sprawdzić napięcie. Zanim zaczniesz rozbierać zegary. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
picek 38 Napisano Wrzesień 18, 2020 To zapewne kontrolka od nóżki. M 600 nie ma awaryjnych świateł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prezes2374 0 Napisano Październik 25, 2020 Witam. Mam problem . 1 słabo wyczuwalny bieg neutralny trzeba się napocic żeby to wrzucić . 2 jak wskoczy bieg neutralny to zapala się kontrolka trójkąt awaryjny. Ducati monster m 600 96. Proszę o jakieś podpowiedzi jak to naprawić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
picek 38 Napisano Październik 29, 2020 Czujnik luzu jest z tyłu silnika, trochę wyżej niż oś wahacza. Odłącz i zobacz czy zgaśnie. Przyczyn trudnego poszukania luzu może być kilka: Zużyte tarczki, wybity kosz, źle odpowietrzone sprzęgło, pompka może też przepuszczać, klamka sprzęgła nie wyregulowana, kiepski jakosi olej silnikowy. Jest parę rzeczy do sprawdzenia, ale trudne nie są. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prezes2374 0 Napisano Październik 29, 2020 Dzięki. Za odpowiedź. Będę za tydzień w domu to sprawdzę w/w rzeczy . I dam znac co było przyczyną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach