pierro 1 Napisano Wrzesień 12, 2022 (edytowany) Witam, miałem dziś mały problem z mts 1200 s 2015 r, wyciekł mi płyn od sprzęgła ( nie cały) spod wysprzęglika ( fotka w załączniku) , jak poszło na wydech to wiadomo smród i dym , ale nie o to chodzi , dolałem płynu ( zadymiło niedaleko sklepu motocyklwego ;-) to i na szybko dokupiłem dota ) i dojechałem na chate,. Nie wiem czy dobrze doszukałem się , ale czy ten element ( 3) jest nierozbieralny i trzeba go całego wymienić czy jest jakiś zestaw naprawczy , nie chcę się zabierać za rozkręcanie bez dodatkowych info , czy element nr 3 na zdjęciu jest bezpośrednio dokręcany do bloku silnika czy też jest uszczelniacz jakiś?? i generalnie czego mogę się spodziewać . pogoda ładna to i bym sobie polatał jeszcze więc jak co to trzeba by się za robotę brać. Jak już był taki temat to nie linczujcie tylko pokierujcie ;-) Pozdro Pierro Edytowano Wrzesień 12, 2022 przez pierro zdublowane foty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Wrzesień 13, 2022 Siłownik do wymiany. Częsta przypadłość tych elementów. Możesz się posiłkować jakimiś na zamówienie uszczelnieniami, ale to na krótką metę działa. Komplet naprawczy nie występuje. Jak coś to mam na miejscu zamiennik ( Ducabike). Zakładasz, zapominasz. Jak coś to dzwoń - 502 781 025 1 pierro zareagowało na to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pierro 1 Napisano Wrzesień 13, 2022 Serwus Tak się obawiałem, podeślij poproszę cenę na sms czy jak tam wygodnie Tobie , tak jak rozmawialiśmy kolor czarny Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
desmo999 0 Napisano Wrzesień 14, 2022 Jak chcesz naprawiać to za pomocą torxa odkręcasz element nr.2 i bedą tam 2 uszczelniacze które należy wymienic no chyba że jest porysowany tłoczek (raczej mało prawdopodobne) to już nic nie zrobisz. Uszczelniacze możesz wyjąć i pojechać do sklepu z hydrauliką siłową i coś mogą dobrać lub w sieci znajdziesz kit naprawczy , cenowo od 10 same uszczelnienia do 40 euro razem ze spręzyną itp. A jak nie chcesz się bawić to założyć akcesoryjny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pierro 1 Napisano Wrzesień 15, 2022 Raczej nie będę grzebał tylko się wymieni na nowy , się zobaczy dzięki za info Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pierro 1 Napisano Wrzesień 17, 2022 Dnia 13.09.2022 o 12:00, cinek78 napisał: Siłownik do wymiany. Częsta przypadłość tych elementów. Możesz się posiłkować jakimiś na zamówienie uszczelnieniami, ale to na krótką metę działa. Komplet naprawczy nie występuje. Jak coś to mam na miejscu zamiennik ( Ducabike). Zakładasz, zapominasz. Jak coś to dzwoń - 502 781 025 cinek78 dziękuję bardzo za pomoc i poradę , maszynka hula jak dzika a i biegi lepiej wchodzą ( choć to może tylko autosugestia ) jeszcze raz dziękuje 1 cinek78 zareagowało na to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach