Spoxter 0 Napisano Wrzesień 24, 2022 Witam, od niedawna posiadam diavela z 2011 roku i mam pytanie. Po około 2 tygodniach postoju akumulator jest prawie rozładowany. Zakupiłem nowy yuasa dedykowany do tego modelu i jest to samo. Czy to normalne? Dodam, że nie mam podłączonego alarmu jedynie gniazdo ładowarki do telefonu. Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuper 12 Napisano Wrzesień 26, 2022 to gniazdo ładowarki USB jest tego powodem jeśli nie jest podpięte po zapłonie albo nie ma wyłącznika - jeśli jest stale pod napięciem to powoli wysysa aku MTS 1260s - tak właściwie to nigdzie nie mam daleko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DARc 22 Napisano Wrzesień 26, 2022 Zasadniczo to NIE jest normalne. "Prawie rozładowany" to aku może być po miesiącach albo trochę krócej jeśli bardzo zimno (mróz). Ale nie 2 tyg. i tak. Jeśli nie masz innych pomysłów co może pożerać energię to odłącz tę ładowarkę i zobacz czy też Ci się rozładowuje (max lamerskie podejście) albo sprawdź jakimś amperomierzem czy podłączona ładowarka pobiera coś istotnego BEZ podłączonego telefonu... To powinny być pomijalnie małe wartości (jakieś uA generalnie poniżej 1mA), ale jakaś prosta chińszczyzna lub wadliwy egzemplarz mógłby pobierać więcej i wtedy masz szansę na rozładowanie pod 2 tyg. Zacznij może od pomiaru prądu pobieranego z Aku na jego klemach na postoju przy wyłączonym moto (tak jak normalnie masz postój u siebie) i użyj kalkulatora porównując z pojemnością Aku ;) LWG Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Wrzesień 26, 2022 Chińskie badziewie potrafi zdjąć 0,1 A /h, x 100 godzin i "Huston mamy problem" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spoxter 0 Napisano Wrzesień 26, 2022 Dzięki bardzo za odpowiedzi tak zrobię i sprawdzę czy dalej będzie ten sam problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach