Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Roberto848

Sterownik ECU Ducati 848 Evo

Polecane posty

Witam wszystkich. Potrzebuję informacji na temat sterownika ECU Ducati 848 Evo. A mianowicie...sterownik który posiadam ma oznaczenia IAW 5AM.GE , oraz 1098 08 EU DUCATI 055. Czy sterownik z Ducati 1098 będzie zamienny technicznie , a  różnica jest tylko w oprogramowaniu ? Tzn czy wystarczy zmienić oprogramowanie z 1098 na te z 848 Evo? 

Czy sterowniki o oznaczeniach IAW 5AM  oprócz oprogramowania czymś się różnią ? Np. czy sterownik IAW 5AM.GE  różni się tylko oprogramowaniem od sterownika IAW 5AM.BS ?  

W serwisie  Ducati we Wrocławiu nie mają takich informacji dlatego zadaje pytanie na forum. Jeśli ktoś z kolegów wie jak wygląda sytuacja-zamienność ECU proszę o informację. Dziękuję. 

Po wymianie softu , możesz stosować zamiennie. Ze zmianą oprogramowania mogę pomóc...

Dziękuję za odpowiedź cinek78. Obecnie sterownik znajduje się w firmie która zajmuje się naprawą i programowaniem sterowników. Nazwy nie znam , ponieważ motocykl był sprawdzany w serwisie Ducati i to serwis wysłał sterownik do sprawdzenia. Osoba z tej firmy ,która sprawdziła mój sterownik napisała do producenta sterownika aby uzyskać informację  o zamienności sterowników ,aby potem przeprogramować sterownik. Jak na razie jest brak odpowiedzi. Dlatego potrzebowałem tej informacji , o możliwości zamiany sterowników i przeprogramowania . Dziękuję za ofertę pomocy w programowaniu , ale jak już wcześniej napisałem ,sterownik już znajduje się w firmie która programuje sterowniki. 

W takim razie , będę szukał sterownika o oznaczeniu IAW  5AM . Pozdrawiam.

Witam. Sprawa sterownika już wyjaśniona. Dla zainteresowanych napiszę jak to się skończyło. Po sprawdzeniu sterownika okazało się, że mała niepozorna część elektroniczna w sterowniku uległa awarii, a że w tym sterowniku nie było możliwości jej wymienić  , musiałem kupić drugi ( o oznaczeniu IAW 5AM ) -używany sterownik i został on  przeprogramowany .  Tak więc teraz wszystko działa jak należy i cieszę się ponownie jazdą. 

Jeszcze raz dziękuję cinek78 za informację w sprawie sterownika. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.