matekboss 25 Report post Posted May 16 Witajcie. Jako że w ostatnich latach technologia poszła trochę do przodu chciałbym zapytać się Was, osób z doświadczeniem mechanicznym i nie tylko, czy używanie dodatków typu Ceratec itp. może przedłużyć życie dźwigienek zaworowych i uchronić w jakimś stopniu przed znaną chyba większości wadą silników Desmoquatro ? Wiadomo że nic nie zastąpi serwisu i dbania o interwały olejowe, ale nawet pomimo tego szczególnie na ciepłej stronie głowicy chrom złazi z dźwigienek. Dostępność części jaka jest każdy wie i w przyszłości lepiej nie będzie, więc nawet poprawa o 10-15% to zawsze jakiś profit. Share this post Link to post Share on other sites
klekot999 29 Report post Posted May 17 Heja... Są podobno teraz porządne chromownie i można chrom techniczny położyć ponownie... Co do dodatków- ja nigdy nie stosowałem, za to lałem tylko zalecany olej, taki, który ma odpowiednie parametry na zrywanie filmu olejowego oraz odpowiednie właśiwości smarne... Kiedyś chyba Pablo40 linka wrzucał linka na badania dotyczące firm olejarskich i tzw mocno reklamowany olej ( nawet przez WSBK) nie spełnia odpowiednich parametrów dla silników z rozrządem wymuszonym, spełniał Shell, Castrol, BelRay, Agip i jeszcze jakiś... nie pamiętam jaki... Zresztą sposób eksploatacji też wiele może pomóc, czyli czekać aż silnik nabierze odpowiedniej temperatury, nie odpalać na bocznej podstawce, "nie przepalać" zimą... No i zachowywać właściwe interwały serwisowe... Share this post Link to post Share on other sites
hubi199 2 Report post Posted May 17 Raz użyłem ceramizera do multi Czy coś dało? Nie wiem. Raczej nie zaszkodziło, a może właśnie przedłuży trwałość. Kilkanaście kkm już zrobione i nie widzę skutków ubocznych, wzrostu mocy czy spadku spalania też nie :) Share this post Link to post Share on other sites
cinek78 124 Report post Posted May 17 Pamiętajcie , że dodatki powodują zmniejszenie tarcia, a my mamy sprzęgła które z tego korzystają ( pomijam modele z sucharem). Osobiście w prywatnych autach wykorzystuje , w gutku i 749 też mam. Ale już MTS1260 nie używam (mokre sprzęgło). Share this post Link to post Share on other sites
matekboss 25 Report post Posted May 17 Czyli nie ma strachu. Zainteresował mnie ten temat bo sam również stosuje w aucie Cerateca i wszyscy mechanicy których znam co już zjedli na tym zęby polecają i mówią że to naprawdę działa. Wiadomo że nie jest to zbawienie świata mechaniki, bo jeśli we współczesnych silnikach kładą pierścienie które mogą stawać w szranki z żyletkami to nawet magia Harrego Pottera nie pomoże i prędzej czy później taka jednostka klęknie. 1 cinek78 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites