Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
trzcina

Crash Pady 750 ss

Polecane posty

Witam, jako iż chciałem pośmigać swoim dukatem trochę po torze, obowiązkowo muszę założyć crashpady. Macie wiedze jak ja montować, gdzie kupić itd... ?

Pzdr.

Główne na boki:

http://www.rg-racing.com/browseBike/Ducati/750SS/1999.aspx

Proponował bym do tego na przednią ośkę:

http://www.rg-racing.com/browseBike/Ducati/750SS/1999/FP0020BK.aspx

Ceny - jak dla klubowicza - pewnie lepsze niż na stronie, zależy ile będzie towaru w następnej dostawie. Na przednią oś to nawet chyba mam na miejscu.

Pozdrawiam

... nasza siedziba. W prawdzie jeszcze nie podpisałem stosownych kwitów ale dogadałem się w sprawie miejscówki. Niektórzy już wiedzą gdzie mnie szukać, a dla tych co jeszcze nie wiedzą to niech już się dowiedzą.

Oficjalnie od 1 października (nieoficjalnie już od jakiegoś czasu) można będzie na codzień mnie znaleźć w Sękocinie Nowym, al. Krakowska 34. Za moment powinna ruszyć nasza strona motomaniax.pl na której będzie można zobaczyć bardziej dokładnie czym się zajmujemy.

Rozwijamy się w stronę pierwszego nieautoryzowanego serwisu Ducati w Warszawie. Oczywiście kochamy wszsytkie motocykle i takowe też będziemy robić ale chcemy się specjalizować w dukatach i dorosłych aprilkach.

Można będzie założyć zakupione u nas akcesoria i generalnie poradzić się co i jak. A przyszłość oraz klienci zweryfikują nasze plany i działania :-)

Widziałeś może jak one wyglądają "na żywca" ?  Wydają się mikre, a dziś po wizycie na torze widziałem jak wygląda złamany crash pad z sv650 , mimo że wyglądał na bardziej masywny ;)

Cieszę się, że  w miare blisko powstaje serwis Ducati, bo we wschodniej polsce ludzie o ducati to chyba nie słyszeli 0_o ...

... do sukcesu nie jest sam grzybek wystający za owiewki tylko to co jest pod owiewką. Chodzi o sposób i miejsce zamocowania crashpadów. I właśnie dlatego w tym zakresie sprzedaję tylko R&G bo zawsze mają solidne i przemyślane mocowanie. W przypadku np Ducati 1098/1198 jest konkretny element (płyta montażowa) frezowany z aluminium, który przykręcamy do węzła ramy a następnie do niego przykręcamy wymienny grzybek. To łaśnie w poszukiwaniu porządnych crashpadów naowiewkowych do 1098 znalazłem tego poducenta. Jest to jeden z 2 sensownych produktów do 1098 jakie udało mi się znaleźć do tej pory na rynku.

Także zawsze chce mi się śmiać z domorosłych konstrukcji (a serwisując sprzęty trochę ich już widziałem), które w przypadku szlifa często gęsto potrafią bardziej uszkodzić motocykl niż go ochronić przed uszkodzeniem.

Pozdrawiam

Wczoraj mój monster otrzymał od Darka crash pady R&G. Osobiście nie jestem zwolennikiem czegoś takiego od strony wizualnej, jednak fakt mocnego zainwestowania w gadżety i wizja połamania tego przy głupiej wywrotce, przekonała mnie do montażu.

I powiem, że już dzisiaj mi one w ogóle nie przeszkadzają. Nie zwracam na nie uwagi, nie rzucają się w oczy. Są dobrze wykonane i w dobrej cenie.

Polecam

WOMET-u crash pady mam założone w swoim monsterku. Starannie wykonane aluminiowe adaptery mocujące w gniazdo szpilki silnika. Teraz planuje podobne zamontować w osi koła.

moze Madriana ma racie, ze to zacne wyroby? Juz rozeslalem uaktualniony wykaz wiec wiemy o kim mowie? ;-]

Muszę porobić zdjęcia bo trochę "żelastwa" zmieniłem od Mszczonowa. :-)

Sety Rizomy i wspomniane crash pady R&G.

Przy okazji dzisiejszej, towarzyskiej wizyty u Darka w serwisie zanabyłem gustowne crash-pady przedniej osi. :)

Trzcina... uważaj ja jestem ze wschodu i jak chce to mogie zrobieć łałałałałałararara maegerikekomi, zenkutsudaczi i maegerikeage z uwzględnieniem khiai hahahahahaha...Jestem z Łomży a Nadmajster Rysiek z Jedwabnego( Desmostodoła Jedwabne)..a tak wogóle to polecam crashe- mocowane w taki sposób, że nie uszkodzą przy pierdnięciu ramy czy silnika- co nie zawsze jest regułą.Pozdr. Janek 748 S.

a mam pytanie... kto robi końcówki kierownicy do Monsteraa 696? womet-tech nie ma. nie mogę im podać średnicy kierownicy ponieważ nie mam jak wyciągnąć oryginalnych końcówek. Zależy mi na wymianie ze względów bezpieczeństwa.. jak zabezpieczać moto - to zabezpieczać...

a gdyby jeszcze ktos miałm namiar na producenta crashpadów na tylną oś.. było by fajnie. Ogólnie wszystcy maja na boki i na przednie osie.

... mogę Ci zaoferować to co zamontowałem na 696 Marleny od naz z klubu, szkoda, że masz tak daleko bo byś mogła zobaczyć "na żywo" jak to wygląda. Generalnie wygląda to tak, przy każdym z poniższych produktów masz również galerię zdjęć:

na kierownicę

http://www.rg-racing.com/browseBike/Ducati/Monster_696/2008/BE0042BK.aspx

na tylną oś

http://www.rg-racing.com/browseBike/Ducati/Monster_696/2008/SS0026BK.aspx

na przednią oś

http://www.rg-racing.com/browseBike/Ducati/Monster_696/2008/FP0020BK.aspx

główne "AERO Style"

http://www.rg-racing.com/browseBike/Ducati/Monster_696/2008/CP0240BL.aspx

Uwaga - na stronie podane są ceny netto. Przy zakupie całościowym napewno fajny upust od cen detalicznych, jakie podaje producent. W przyszłym tygodniu będę robił zamówienie, także mogą być około przyszłego czwartku / piątku. Oczywiście wystawiam f-rę VAT, bo pewnie będziesz potrzebowała.

... opcja to RIZOMA:

http://www.rizoma.it/Prodotti/ProdottiSport.cfm?ID_categoria=72&firstLevelIndex=4&IDSez=2

Ceny również takie jak sugerowane na stronie. DOstawa pod koniec przyszłego tygodnia. Na miejscu u siebie mam aluminiowe kierownice śr. 22mm (do wyboru czarna, złota lub czerwona), gripy sportowe czarne i końcówki kierownicy stożkowe czarne.

to już wiem na co kasę uzbierać zaraz po tym jak zapłacę za crashpady na boki i przód i zimowe ciuchy na moto... Smile

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.