Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Madi

spust oleju w Monster 696

Polecane posty

witam.

mam pytanko: gdzie jest spust oleju w Monsterku 696?

Pytam ponieważ "od spodu" są dwie śruby - wieksza i mniejsza. Pewnego razu przy zmianie oleju w japończyku odkręciłam nie to co trzeba i.... było "brzdęk' i tyle widziałam sprężynkę i kuleczkę, która tam była Frown. Poza tym w mojej "kawie" podczas zamiany oleju motocykl lubił zatracić smarowanie (kłopoty z pompą oleju) i wolałabym nie mieć tego typu niespodzianek przy Duku.

W tylnej części silnika patrząc od dołu, prawy karter, duża śruba z wpustem na sześciąkąt.

dzięki :)

obejrzałam ten film instrukatarzowy i... jest jedna niespodzianka.. drugi (metalowy) filtr oleju...

zobaczcie zresztą sami...

Tak, jest drugi filtr siatkowy, niemniej jednak według wskazań fabryki należy się go dotykać co drugą wymianę oleju.

jest drugi filtr siatkowy, niemniej jednak według wskazań fabryki należy się go dotykać co drugą wymianę oleju.

o filtrach tez tak tu i tam pisza, ja przynajmniej jak zmieniam olej sprawdzam wszystko za kazdym razem to co jest z nim zwiazane...

pozdrawiam

Załączam fotke dla wszystkich którzy mają wątpliwości czy wykręcać filtr siatkowy, wyjaśnia wszystko, w tym konkretnym przypadku byłem chyba pierwszym właścicielem który to zrobił :mrgreen:  post-89079-0-95965800-1425836704_thumb.jpg

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.