Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Ewa

Kufer centralny na stelażu

Polecane posty

Ewa    0

Hej,

zaczynam rozglądać się za jakimś kufrem na 696 i znalazłam zestaw Givi. Pytanie jednak - czy ktoś z Was orientuje się, jak się ten stelaż montuje, a dokładniej - czy montaż wymaga nie daj boże jakichś nawiertów albo innych 'twardych' ingerencji w sprzęt? Może ktoś z Was ma lub miał takie ustrojstwo na swoim Monsterze?

Jak się z tym jeździ?

Jak z telepaniem kierownicy - występuje?

Wpływ na aerodynamikę, wygodę jazdy, spalanie?

Będę wdzięczna za każde info :D

O ile mówimy o GIVI - co do agresywności montażu http://www.givi.it/attachfile/content/p ... _780fz.pdf

Możesz wsadzić do takiego kuferka jakieś 6kg. Biorąc pod uwagę jego umiejscowienie i wagę Monstera 696 to pewnie troszkę będzie bujało na boki.

Generalnie w przypadku 696tki bardziej bym się skłaniał w kierunku poniższych rozwiązań:

Zdjęcie 1 18 litrów Ducati Performance 750zł

Zdjęcie 2 Ducati Performance 170zł

Zdjęcie 3 14 litrów Ducati Performance 700zł

Zdjęcie 4 12 litrów 670zł

Tank bag 696 FAMSA.JPG

tank bag 696.jpg

696 bag.jpg

rear bag 696.jpg

Ewa    0
Tang bag spokojnie zmieści ciuchy, suszarki i lokówki możesz sobie darować. I tak jesteś zjawiskowa :mrgreen:

I pozamiatane :mrgreen:

Pierwsze trzy produkty to Ducati Performance, czwarty to delikatnie tańszy zamiennik.

Generalnie za każdym razem torby mocowane są paskami - magnesy w 696tce są nieprzydatne. Dodatkowo 696 jest tak specyficznym sprzętem, że nic specjalnie poza akcesoriami fabrycznymi na niego nie pasuje.

Ewa    0

Darek,

orientujesz się, czy tę torbę na tylne siedzenie mżna nałożyć tylko wtedy, gdy nakładka jest zdjęta?post-242-1366035884,3998_thumb.jpg

Z tego co ja wiem to musi być zdieta. Zresztą i tak szkoda byłoby lakieru.

Tak, trzeba zdjąć nakładkę. Poza tym szkoda by było lakieru na nakładce bo by się kompletnie zmatowił a później przetarł do żywego plastiku.

osobiście jeżdżę z takim i jest ok.pojemny a wicher w klatę mniejszy,łatwo się mocuję,mocne magnesy dużo dają ale na jasnych lakierach pozostawia ślady od ocierającej się powierzchni(taki mały bród do starcia) Lepiej zainwestować w możliwością regulacji pojemności żeby się sprawdzał a nie za kosmetyczkę robił bo mój kolo kupił torbę ale nie praktyczna bo mała i i tak pożycza moją ;) W tej akurat wiozłem nagłośnienie do kompa na imprezę :lol: dwa głośniczki i bas + inne rupiecie 8-) posiada praktyczne kieszonki i kapok na deszcz,mapnik itp.

bag.JPG

Nr 1 oczywięcie, choc napewno bedzie za mała, więc nr 2 oczywiście, choc nie taka fajna, więc oczywiscie nr 1, choc.........powodzenia

Ewa    0

Dzięki chlopaki, wiedziałam, że moge na Was liczyć :mrgreen: :twisted: :mrgreen: :twisted:

Oba sa paskudne. Nigdy bym takiego czegoś nie zrobił swojemu potworowi.

Theo musisz mieć na uwadze, że nie wszyscy maja tak daleko przesunięty próg " nie zmiany odzienia" jak Ty,np Ewa max dwa tygodnie, ale co to przy Tobie" miszczu" :lol:

Ewa    0

Theo musisz mieć na uwadze, że nie wszyscy maja tak daleko przesunięty próg " nie zmiany odzienia" jak Ty,np Ewa max dwa tygodnie, ale co to przy Tobie" miszczu" :lol:

Dokładnie, miszczu, zwłaszcza, że Ty się na WDW nie wybierasz, i nie musisz zabrać 2 par szpilek, 5 kiecek i suszarki do włosów, nie? :P

Jeśli jeszcze aktualne to nr.2 ten duży i brzydki :D to jest praktyczne więc fajne .Nie torba zdobi maszynę lecz maszyna zdobi Kierowniczkę ;) :D

Poza tym jest podobna do mojej,może bym poszukał takiej bez tego małego na samej górze bo lepiej się będzie komponowało :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.