Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
zulus

Ducati 916

Polecane posty

Wygląda ładniuśko, ale internet kłamie. Trzeba by podjechać i zobaczyć sztunię na żywo.

Nie tylko nieostre zdiecia, to jescze wszystkie z prawej strony motocykla. Czy dolna owiewka nie powinna być montowana spinkami a nie wkretami?

Nie tylko nieostre zdiecia, to jescze wszystkie z prawej strony motocykla. Czy dolna owiewka nie powinna być montowana spinkami a nie wkretami?

właśnie miałem to zaznaczyć...

zdawało mi się że tam były spinki... znaczy powinny być...

Ech pamiętam ten szok, który przeżyłem w latach 90-tych widząc 916-tkę na ulicy w Lądku Zdroju (nie ma takiego miasta, jak Londyn) :D . Sztunia może być nie najlepsza, ale kurcze sylwetka tego bajka robi wrażenie.

zulus dobry pomysł z tym zakupem, jednak lepiej chyba poszukać gdzieś na dalekim zachodzie, chociaż wiadomo cyfra za ładne 916 może być wyjątkowo nieprzyjazna. W końcu to nie eR Łan, co na każdym rogu ulicy stoi.

Czy dolna owiewka nie powinna być montowana spinkami a nie wkretami?

Dół z górą boku jest łączony śrubkami, szybkozłączki są: 2 między bokiem i czachą, 2 do ramy pod zbiornikiem i 2 od dołu motocykla (łączące oba boki)

Dzusy- to pikuś, ciekawe co w środku siedzi...ja już różne jajca widziałem w ładnych z wyglądu sprzętach :shock: ...Pozdr. J-999.

Panowie, spokojnie.

jutro do gościa zadzwonię, podjadę, popatrzę, posłucham i coś jutro napiszę.

Sprawy tak się mają,

-duca jest ładna - z pewnej odległości,

-malowana!!! w miejscach otarcia pięknej czerwonej farby spogląda piękny żółty lakier, ma kilka otarć w różnych miejscach (foto),

-odpala bez problemu, ale silnik jak na moje ucho nie pracuje cudownie,

-silnik i amory bez wycieków,

-wydechy oryginalne, ale bardzo głośne (???),

-pokrywa sprzęgła była zdejmowana na 100%, uszczelka "wylata" w kilku miejscach (foto),

-pęknięta lewa lampa,

-opony objechane dookoła, przytarte podnóżki (wygląda na torowe zapędy właściciela),

-z tego co mówi gościu, duca jest od 3 lat w kraju, stała w garażu nie zarejestrowana,

Podsumowując, sprzęt wizualnie raczej lekko umęczony i nie wygląda na taki przebieg. No chyba że ktoś go bardzo nie lubił.

Trzeba tam włożyć trochę kasy, żeby był piękny. Pytanie co z silnikiem. Według mnie nie jest idealnie. Jeżeli macie konkretne plany, mogę poprosić o pomoc Grubego który pracował razem ze sławnym Maciejem w serwisie Ducati w Poznaniu. Jest dobrym mechanikiem, więc oceniłby silnik dokładniej.

IMG_0105.JPG

IMG_0106.JPG

IMG_0107.JPG

IMG_0108.JPG

IMG_0109.JPG

IMG_0110.JPG

IMG_0111.JPG

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.