Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
kamilb

848 2 egzemplarze prośba o opinie

Polecane posty

Skoro szukasz na pierwsze moto powypadka to pewnie i tak kupisz jakąś "śrubę z podwójnym tulupem" - ale każdy musi zapłacić frycowe :lol:

nie szukam powypadka, szukam względnie rozsądnej opcji finansowej. pytam o moto który leżał bo nie potrafię ocenić na ile musi to być dyskwalifikujące.

mam pyt jeszcze - czy jest coś takiego jak wersja na rynek amerykański? tzn czy ducati sprowadzane z usa różnią się czymś od tych sprzedawanych na rynku europejskim?

pozdr,

kamilb

ps. to pyt w kontekście poniższego ogłoszenia..

http://moto.allegro.pl/item956913785_sp ... biegu.html

Różnią się oprogramowaniem komputera sterującego. No i w stanach miałeś w zeszłym roku 848 w malowaniu Haydena.

Różnią się oprogramowaniem komputera sterującego. No i w stanach miałeś w zeszłym roku 848 w malowaniu Haydena.

dzieki za info. możesz rozwinąć kwestię oprogramowania? silnik miał inną charakterystykę przez to? jest to gdzieś może opisane?

pzdr,

kamilb

Inne normy spalania niż w Europie, poza tym masz zegary w milach. RACINGowe ECU ma mapy, które nie zwracają uwagi na normy spalania, żadne :lol: Więc jak kupujesz moto to warto zwrócić uwagę na to czy ma dłubnięty komp czy fabryczny - innymi słowy czy jest już fajnie czy masz fabrykę.

ok dzięki za odp. zakładam że ten soft ktoś w PL jest w stanie zmienić więc nie wykluczam sprzętów z usa..

pozdrawiam,

kb

ok dzięki za odp. zakładam że ten soft ktoś w PL jest w stanie zmienić

:lol:

Po pierwsze - nie ma takiej potrzeby, bo motocykl będzie jeździł. W zegarach jest umiejscowiony immobilaizer więc proponuję nie dłubać w celu zmiany z mil na kilometry, bo może to kosztować więcej niż jest tego warte.

...a jeszcze się wetnę , jak będziesz chciał pośmigać na kite to dawaj na Hel (oczywiście na Duce). Od trzech lat ćwiczę pawiana i w tym roku chcę zacząć latać:) ,a jeżeli chodzi o spadaka to dawaj do Iwana w Przasnyszu-super atmosfera...

Po pierwsze - nie ma takiej potrzeby, bo motocykl będzie jeździł. W zegarach jest umiejscowiony immobilaizer więc proponuję nie dłubać w celu zmiany z mil na kilometry, bo może to kosztować więcej niż jest tego warte.

tak wiem że będzie jeździł :) raczej chodziło mi o te mile właśnie.. ale owszem to detal..

@zulus: właśnie w hel celuję, głównie dlatego że tam jest bardzo dużo szkół i zakładam że z dnia na dzień będę mógł pojechać i znajdę jakąś szkołę gdzie mnie przygarną. trochę trudno mi planować więc pewnie będzie taki spontan.. a o spadaniu będę pamiętał, dzięki, ale to temat na końcówkę wakacji raczej.

pzdr,

kamilb

Kamilb, poczytaj w czasopismach jak jeździ 848 i 1098, to dojdziesz do wniosku, że 848 bez wymiany części skrzyni biegów z katalogu Ducati Performance( oprócz wspomnianych wyżej podrasowań), to ciężko za japońskimi nowymi 600 nadążyć...dlatego wspomniałem o 1098, szczególnie ciekawa jest ta full Termignioni 70 mm...

No, ale każdy swój rozum ma i nie każdemu musi się podobać zdanie innych...Pozdr. J-999

Kamilb, poczytaj w czasopismach jak jeździ 848 i 1098, to dojdziesz do wniosku, że 848 bez wymiany części skrzyni biegów z katalogu Ducati Performance( oprócz wspomnianych wyżej podrasowań), to ciężko za japońskimi nowymi 600 nadążyć...dlatego wspomniałem o 1098, szczególnie ciekawa jest ta full Termignioni 70 mm...

No, ale każdy swój rozum ma i nie każdemu musi się podobać zdanie innych...Pozdr. J-999

to że 848 nie nadąży za 600tkami to nie ma większego znaczenia dla mnie, nie sądzę żebym miał okazję wykorzystywać pełną moc w pierwszym sezonie jazdy. ale przemyślę jeszcze tę kwestię, nie mam ciśnienia czasowego..

pzdr,

kamilb

Pamiętaj jeszcze o jednym: Ducati ciężko się sprzedają, jak będziesz chciał zmienić 848 na 1098 to 2 razy tracisz no takie życie..., przemyśl dokładnie do czego Ci sprzęt ma służyć, jaki styl jazdy preferujesz i co Ci się podoba , a co nie ( np 848/1098 to praktycznie 1 osobowe motocykle), czy lubisz hałas sprzegła itp rzeczy, czy motocykle jeździł pasjonat, czy przypadkowa osoba, a dopiero potem celuj w konkretny model.., a ja jadę dzisiaj składać żółtego 1098 ( miał parę braków), i chyba wrócę w niedzielę...

Życzę mądrego wyboru.Pozdr. J-999

dzięki za cenne uwagi, będę je jeszcze analizował podejmując ostateczną decyzję.

pozdrawiam!

kamilb

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.