Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
franek

Kombinezon Ducati Dainese

Polecane posty

Boa    0

Mój rozmiar, ale za drogi :(

Boa    0

Lans Jacku, lans :lol:

A na poważnie, to też szukam kombi Dainese, 2-częściowego.

Używki na allegro można czasem korzystnie wyrwać.

Boa    0

Nie, to Ty jesteś za duży :lol:

Boa    0

Ale to tak pieszczotliwie, czy naprawdę jest większa od Ciebie :?: :!: :shock: :o

Ten drugi to chińszczyzna. Można sobie od razu darować, a jako ciekawostkę- popatrzeć na napis "DUCATI". Fajna trzcionka :lol:

A co, Franek, szukasz kombiaka? Bo Matze kupil na ebayu, ale jak na moj gust, to jest troche przyciasny dla niego. Rozmiar 46.

A co, Franek, szukasz kombiaka? Bo Matze kupil na ebayu, ale jak na moj gust, to jest troche przyciasny dla niego. Rozmiar 46.

Już nie szukam- dostałem od Franza kurtkę Dainese, a spodnie do tego kupiłem.

P.S. Drobny ten Twój gość- ja jestem podłej postury, ale kurtkę mam 50 a spodnie 48. Trochę za luźne w pasie :D ale to dlatego, że brzucha nie wyhodowałem.

Mierzyłem kombi Dainese Tribal 48- po spięciu z kurtką spodnie niemiłosiernie cisnęły w korzeń :crazy:

Mathiasa chyba nic nie cisnie, bo chyba bym zauwazyla :D A drobni jestesmy oboje, wiec nie jest tak tragicznie. Z tym, ze ten jego kombiak jest chyba nawet za drobny dla niego, bo pod kurtke to juz chyba tylko t-shirt mu wchodzi. I spodnie musze mu - za przeproszeniem - zciagac :oops: , tzn. ciagne za nogawki jak dziadek za rzepke. Lydki ma za grube.

Z tym, ze ten jego kombiak jest chyba nawet za drobny dla niego, bo pod kurtke to juz chyba tylko t-shirt mu wchodzi.

Właśnie, nie dajmy się zwariować z tym idealnym dopasowaniem- ja na ten przykład dostałem od Franza kurtkę nr.50, pod którą mieszczę zbroję i jeszcze bluzę- wolę mieć niż nie mieć możliwość jej założenia :idea:

Zbyt luzne ciuchy w miejscach twardych ochraniaczy to blad- w razie szlifowania po asfalcie, trzec bedzie sie jedynie warstwa skory obok ochraniacza. Widzialem wiele lat temu jakies testy w zagranicznej gazecie- 'luzne' lokcie i kolana byly uszkadzane w wyniku przetarcia sie skory w miejscach, gdzie powinien siedziec ochraniacz. Nie ma sily- dyndajacy pod lokciem ochraniacz nie utrzyma sie na miejscu w razie kulania sie.

Zbyt luzne ciuchy w miejscach twardych ochraniaczy to blad- w razie szlifowania po asfalcie, trzec bedzie sie jedynie warstwa skory obok ochraniacza. Widzialem wiele lat temu jakies testy w zagranicznej gazecie- 'luzne' lokcie i kolana byly uszkadzane w wyniku przetarcia sie skory w miejscach, gdzie powinien siedziec ochraniacz. Nie ma sily- dyndajacy pod lokciem ochraniacz nie utrzyma sie na miejscu w razie kulania sie.

Nawet odziez np. z 'Tarboru' - bez plastikowaych ochraniaczy lecz z wieloma warstwami skory i jakimis zaszytymi gabkami jesli bedzie za luzna- moze spowodowac podobne obrazenia. Bylem swiadkiem czegos takiego na Torze Poznan gdy kolesiowi szlifujacemu na 'duzej patelni' kolanami po asfalcie ( juz bez motocykla )- obrocil sie ochraniacz na jednym z kolan i kosc wygladala jak zeszlifowana kostka mydla. Brrrr.

... a wkleję tutaj jako ciekawostkę.Może komuś się przypasuje i dostanę browara? Dainese Carl Fogarty limited edition (numer 972403607) .Pozdrawiam

Tak, to jest zdaje sie, ze kolekcja 2001... cos kolo tego. Bardzo fajny tak naprawde ale nie do uzytku codziennego, spojrzcie ile ma dziurek z przodu ;)

...to że jest perforowany fajnie się jeździ gdy jest ciepło. A na chłodniejsze dni windstoper i po problemie. Niestety wszystkie kombi które się pojawiają są za małe. Muszę mieć min rozmiar 56 a idealny byłby 58 , ale tak jak mówiłem komuś się może nada , wziąłbym go gdyby był jeszcze mniejszy-dla żony...

spojrzcie ile ma dziurek z przodu ;)

I co ma na tyłku. Muszę sobie chyba wstawić takie coś :D

Chłopaki z toru mają, to chłopaki z ulicy nie mogą? :crazy:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.