lkrencik 0 Napisano Kwiecień 5, 2010 witam chciałbym swojego dukacika powoli zacząć przygotowywac do Track dayow. Narazie się rozglądam i liczę..... w kwietniu mam okazję sciągnąć kilka rzeczy z włoch, bo siora zony tam siedzi i bedzie wracała w maju z rzeczy ktore chcialbym kupic to: - wiadomo - owiewki, ale chyba chinskie butelkowe na poczatek - regulowany amorek skretu - mysłalem o setach bo dla mnie jakoś niewygodnie jest tak jak jest jak sie zloze za owiewka, chcialbym, odsunąć sety troche do tyłu jeżeli można prosic o namiary jakiś sklepoe internetowych czy to europejskich czy poslkich to bede wdzieczny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Kwiecień 5, 2010 -Owiewki z żywicy- szukaj allegro/ebay- tylko nie z chińskich butelek -Amorek Ohlins 748/916/996/998 -sety gilles itp jak to Twój jedyny motocykl to "odwrócone" biegi -porządne oponkina tor - tuning zawieszenia( sag, śmag, wysokość tyłu kontra przodu itp...) - tarcze z żeliwa i płyn porządnej fiirmy - klamki "pazzopodobne" z większym tłoczkiem pompy i na dole z porządnej firmy akcesoryjnej bo po 1000 okrążeniach możesz sobie paluszki odparzyć... -crashpady ale takie do mocowania zaciskowego na ramie, a nie przelotki - tuning silnika- to mogę Ci podać na maila takie mniej więcej dane... - tylny aftermarketowy Carrier Ducati Sprocket z zestawem zebatek od 37 do 43 zębów z tyłu i 14/15 zębów przód + łańcuch 520( oczywiście zębatki też 520-tki) - porządny zegar lub czasookrążeniowiec... - może wyższa szyba??? Chyba to tyle..Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Kwiecień 5, 2010 mam pytanie co do setów - czy gdzies da radę zdobyc uzywane, czy tylko nowe wchodzą w grę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Kwiecień 5, 2010 Popatrz sobie tutaj i daj znać jak coś Ci wpadnie w oko, dołoży się no najbliższej dostawy http://shop.italo-shop-neuss.de/index.p ... 38cc417e4c Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxtreme 0 Napisano Kwiecień 6, 2010 mam pytanie co do setów - czy gdzies da radę zdobyc uzywane, czy tylko nowe wchodzą w grę? E-bay tam znajdziesz i wiele innych czesci: http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=748+ ... 780&bkBtn= Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boa 0 Napisano Kwiecień 6, 2010 A te napisy to celowo pod takim kątem :?: Znaczy, że często na gumie będzie latać :?: :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Kwiecień 11, 2010 -crashpady ale takie do mocowania zaciskowego na ramie, a nie przelotki - tuning silnika- to mogę Ci podać na maila takie mniej więcej dane... hej mam prośbę o te dane dotyczące tuningu silnika oraz o te zaciskowe crashpady bo tego nie mogę znaleźć nigdzie pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Kwiecień 11, 2010 czy to jest to? http://cgi.ebay.com/Ducati-748-916-996- ... _500wt_956 jezeli tak to mam prosbe czy ktos gdzieś znalazl jakies fotki 748 z miejscem mocowania do ramy? chetnie bym obejrzal, bo dostęp do tokarki jest, same crashpady wykonac nie jest trudno tylko chcialbym zobaczyc jak to jest mocowane do ramy pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafi-r 0 Napisano Kwiecień 11, 2010 To dokładnie takie coś. Montuje się to na połączeniu dolnej głównej rurki ramy z jednym z zastrzałów. Jak chesz dobre po taniości to mogę poszukać namiarów do koleżki, który je robi. Są na tyle dobre, że nawet niektórzy w MMP je stosują. Ewentualnie zapytaj Musielaka o R&G. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Kwiecień 11, 2010 jezeli moglbys sie kolegi zapytac albo mi namiar podeslac to byłbym wdzieczny zaraz ide zdjac owieowi z ducata i poogladac gdzie to sie montuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Kwiecień 11, 2010 Crashpady mogę dołożyć do następnej dostawy http://www.rg-racing.com/browseBike/Duc ... 008BL.aspx - mogą być za tydzień. Podrabiania - bo to właśnie chcesz zrobić, a chyba chińczykiem nie jesteś - z natury nie toleruję :evil: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Kwiecień 11, 2010 Crashpady mogę dołożyć do następnej dostawy http://www.rg-racing.com/browseBike/Duc ... 008BL.aspx - mogą być za tydzień. Podrabiania - bo to właśnie chcesz zrobić, a chyba chińczykiem nie jesteś - z natury nie toleruję :evil: Podrabianie to wykorzystanie zastrzezonego wzoru towarowego w produkcji, którego celem jest zarobek. Nie widzę niczego złego w wykonaniu we wlasnym zakresie, na wlasne potrzeby zestawu crash padów wg swojego pomysłu. Mając dostęp do tokarki mozna zdziałać cuda. Zakup pułfabrykatów nie jest niczym trudnym i mozna wykonać coś takiego samemu Rozumiem Darku że poprzez to forum zarabiasz na siebie, rodzinę i motocykle, ale nikt nie ma moralnego obowiazku kupować od Ciebie rzeczy ktore mozna zrobić we własnym zakresie. Rozmawialiśmy juz o tym, że serwisowac swoje moto będę chciał u Ciebie bo na tym sie nie znam, a jak sie nie znam to moge zepsuć. Tokarkę ogarniam więc zrobie sobie sam crashpadu pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Kwiecień 11, 2010 czy to jest to? http://cgi.ebay.com/Ducati-748-916-996- ... _500wt_956 jezeli tak to mam prosbe czy ktos gdzieś znalazl jakies fotki 748 z miejscem mocowania do ramy? chetnie bym obejrzal, bo dostęp do tokarki jest, same crashpady wykonac nie jest trudno tylko chcialbym zobaczyc jak to jest mocowane do ramy pozdrawiam Zacytuję powyżej Twoje słowa - krótko mówiąc: pokażcie mi jak to zrobione i jak mocowane a ja już sobie wystrugam - przeca to żaden "plagiat" no nie mistrzuniu? A - i nie pieprz mi tu o moralnym obowiązku kupowania u mnie. Jestem polskim przedstawicielem R&G Racing więc daję możliwość zakupu w Polsce w sugerowanej przez producenta cenie. To jak zarabiam też nie jest Twoją sprawą. Na pewno obecni na tym forum są moimi klientami ale siłą nikogo nie przymuszam. Nie traktuję tego forum jak słupa ogłoszeniowego. Staram się "wypluwać" z siebie wiele informacji technicznych, przydatnych wszystkim użytkownikom - przynajmniej mam taką nadzieję. A szydercą byłem zawsze i zawsze będę :lol: PEACE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Kwiecień 11, 2010 nie chcę się z tobą kłócić, ale żeby coś nazwać podróbką musi byc zgodne z podrabianym zastrzezonym wzorem towarowym w ponad 90%. Zastosowanie mają do tego: materiał, wymiary, otwory montażowe, zastrzezone znaki towarowe, i cała masa innych rzeczy. Podróbką mogłbys nazwać coś co zrobiłbym w ten sposób, że skopiowałbym toczka w toczke np R&G Czy podrobka nazwiesz zestawy crash padow roznych firm dla tego samego kotocykla? Mocowane w tych samych miejscach, materiał pewnie ten sam, czesto roznia sie nadrukiem.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Kwiecień 11, 2010 A - i nie pieprz mi tu o moralnym obowiązku kupowania u mnie. Jestem polskim przedstawicielem R&G Racing więc daję możliwość zakupu w Polsce w sugerowanej przez producenta cenie. To jak zarabiam też nie jest Twoją sprawą. Na pewno obecni na tym forum są moimi klientami ale siłą nikogo nie przymuszam. Nie traktuję tego forum jak słupa ogłoszeniowego. Staram się "wypluwać" z siebie wiele informacji technicznych, przydatnych wszystkim użytkownikom - przynajmniej mam taką nadzieję. A szydercą byłem zawsze i zawsze będę :lol: PEACE Darku przecież ja nie widzę w tym nic złego. Nic nie mam do sposobu jak zarabiasz i szczerze mówiąc życzę Ci jak najlepiej, bo im wiecej bogatych Polaków tym lepiej. :D Co do informacji które zamieszczasz to też je bardzo cenię :D pisenlof Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Kwiecień 11, 2010 aaaaaaa i jeszcze jedno gdyby bylo mnie stac, to pierwszą rzeczą jaka bym zrobił, to skierowalbym swoje kroki do Ciebie i zamowil kontener akcesoriow do dukata, ale ze mnie nie stac, a wole zabezpieczyc motocykl, tak jak mnie stac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Kwiecień 27, 2010 Witam . Jak juz cos na tokarce wystrugasz to podziel sie małą fotorelacja - pozdrawiam wszystkich desmomaniaków ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Kwiecień 27, 2010 Kolego Takijaki zapraszamy do Powitalni i zapoznania sie z regulminem. thx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach