Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
NoLlI

Panewki i wał w 749. POMOCY!!!

Polecane posty

Witam.

Po ostatnim wypadzie z kumplami na tor, 749 mojego kolegi się zesrał. Dzisiaj trafił do Berlina, jest w trakcie diagnozy i najprawdopodobnie poszły panewki i wał. Cena samego wału to 1800ojro. Przeszperałem internet ale ciężko znaleźć używany silnik bądź rozbitą 749 (lub 999). Moje pytanie, ma ktoś dostęp do części, rozbitych maszyn? Jakieś strony internetowe inne niż mobile.de :P Z góry dzięki.

Na allegro pojawia się co jakiś czas cały sprawny silnik do 749, aktualnie go nie ma. Cena oscylowała w okolicach 3000

A tak z ciekawości, to czy jest jakiś problem w 749 ze szlifem wału i wymianą panewek ??

Jaki szlif wału???

Wałów się nie szlifuje..., a nadwymiary występują, chyba że nastąpiła owalizacja i wtedy wszystko można oddać na skup złomu ul. Freda Złomiarza...

Pozdr. J-999

Boa    0
Jaki szlif wału???

Wałów się nie szlifuje..., a nadwymiary występują, chyba że nastąpiła owalizacja i wtedy wszystko można oddać na skup złomu ul. Freda Złomiarza...

Pozdr. J-999

No właśnie Janek, jak to jest :?:

Już nie raz słyszałem o propozycji szlifu wału, czyli oddaniu, to tzw "walarza" :lol:

Czy to "typowo polskie" kombinacje :?: 8-)

Dzięki za linki xxtreme. A to wszystko efekt zaniedbania!! Olej nie był wymieniany przez dwa lub trzy sezony, pałowanie silnika, odcina na zimnym silniku...teraz wyszło

Olej nie był wymieniany przez dwa lub trzy sezony, pałowanie silnika, odcina na zimnym silniku...teraz wyszło

:shock: Ooo <font color='red'>[desmo]</font> to niezły z niego killer :?

Dzięki za linki xxtreme. A to wszystko efekt zaniedbania!! Olej nie był wymieniany przez dwa lub trzy sezony, pałowanie silnika, odcina na zimnym silniku...teraz wyszło

prze typ :shock: . tez mam takiego kumpla co lubi katowac i nie patrzy na temperature, ale olej raz w sezonie zmienia hehehe (jezdzi tenerą)

Boa    0

Dlaczego tak robił :?: :shock: :?

Nie wiem i nie wnikam. Jest to mój dobry kolega ale to co robił było dla mnie i reszty znajomych mało rozsądne. I żebyśmy jeszcze nie ostrzegali!!

Boa    0

Czyli generalnie się chłopak nie zdziwił i zapewne nie rozpaczał jak mu sprzęt kwiknłą :lol:

Boa    0
Jak to zwyklo sie mawiac: glupota kosztuje...

:lol:

ps.no chyba, że zdziwił się, że "tak tanio", takiego to już nic nie nauczy.

Napisz za jakiś czas, czy zaczął dbać o motocykl.

Jak słyszę o szlifowaniach wałów w nowoczesnych motocyklach, to nie wiem czy się śmiać, czy co....

Ja to zdziwiony jestem , że po pół roku takiego katowania silnik nie wybuchł... a wytrzymał 3 sezony to DUCATI :o :shock: :crazy:

Pozdr. J-999

DIagnoza jest taka jak każdy się spodziewał. Poszedł wał i panewki. Sami niemcy mówil, że nie opłaca się robić. Plan jest teraz taki by zrobić transplantacje bebechów z 999. Tylko trzeba jakiegoś rozbitego znaleźć. Czy będzie coś takiego możliwe? Tak czy siak ten sezon raczej ma pozamiatany.

Cały silnik 999 deepsump proponuję, będzie można nieco pewniej po torze polatać... trzeba tylko do silnika parę gadżetów...Pozdr. J-999

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.