Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Gorzko

Monster 620 2002 - pytanka poczatkujacego

Polecane posty

Witajcie, jako ze wczoraj już monsterek wylądował u mnie w garazu :) - czeka na rejstracje. Mam kilka pytań.

Musze odrazu przed pojechaniem do serwisu na sprawdzenie wymienić olej + filtr powietrza motorek ma przebieg 23 000km - po stanie według mnie może być orginalny. Jaki olej byście polecili aby zalać do moto?

Drugie pytanie czym najlepiej wyczyścicć z aluminium i metalu farbę? - motorek jest żółty a poprzedni włascicel niektóre alementy na czerowno pomalował - jakies tam koncówki przewodów itp.. chce to wyczyścic do czysta.

Czym najlepiej pomyć moto? Powyczyszczać itp...

Dzieki za informacje :)

Po co chcesz wymieniać olej skoro moto i tak trafia od razu do serwisu?

Nie wiem gdzie w końcu zdecydujesz się go oddać, ale takie rzeczy jak olej czy filtry to są "od ręki" w każdym serwisie.

Witajcie, jako ze wczoraj już monsterek wylądował u mnie w garazu :) - czeka na rejstracje. Mam kilka pytań.

Musze odrazu przed pojechaniem do serwisu na sprawdzenie wymienić olej + filtr powietrza motorek ma przebieg 23 000km - po stanie według mnie może być orginalny. Jaki olej byście polecili aby zalać do moto?

Drugie pytanie czym najlepiej wyczyścicć z aluminium i metalu farbę? - motorek jest żółty a poprzedni włascicel niektóre alementy na czerowno pomalował - jakies tam koncówki przewodów itp.. chce to wyczyścic do czysta.

Gorzko temat o oleju i czyszczenia był poruszany na forum. Trzeba trochę poszukać. Opcja "SZUKAJ" nie boli ;)

Jak znajdę to ci wkleję.

Proszę, o oleju:

http://www.docpoland.com/phpBB3/viewtopic.php?f=131&t=3352&hilit=jaki+olej&sid=509cdf66f9bc78fae8dfecc18cba1e2f&start=0

O usuwaniu starej farby Arnelize chyba pisał w swoim wątku:

http://www.docpoland.com/phpBB3/viewtopic.php?f=121&t=3464&sid=509cdf66f9bc78fae8dfecc18cba1e2f

Po co chcesz wymieniać olej skoro moto i tak trafia od razu do serwisu?

Nie wiem gdzie w końcu zdecydujesz się go oddać, ale takie rzeczy jak olej czy filtry to są "od ręki" w każdym serwisie.

oczywiście ze tak ale nie chce ryzykowac przejazdu do seriwsu na słabym oleju jednak z bielan do was mam kawałek.

Jeszcze takie dodatkowe pytanko, czasami z jednej strony nie właczaj się kierunki. Może to jakiś przekaźnik jak myślicie?

Gorzko temat o oleju i czyszczenia był poruszany na forum. Trzeba trochę poszukać. Opcja "SZUKAJ" nie boli ;)

Jak znajdę to ci wkleję.

Proszę, o oleju:

http://www.docpoland.com/phpBB3/viewtopic.php?f=131&t=3352&hilit=jaki+olej&sid=509cdf66f9bc78fae8dfecc18cba1e2f&start=0

O usuwaniu starej farby Arnelize chyba pisał w swoim wątku:

http://www.docpoland.com/phpBB3/viewtopic.php?f=121&t=3464&sid=509cdf66f9bc78fae8dfecc18cba1e2f

A no chyba i gdzieś u siebie pisałem ale nie pamiętam dokładnie już sam.

Środek do usuwania farby jaki ja używałem to "3v3" się nazywa, w gelu i jest kozacki, tylko ostrożnie przy wdychaniu tego bo pewnego razu jak posiedziałem z tym za długo w pomieszczeniu zaczynałem mieć haluny. Do tego szczotka plastikowa na wiertarkę i ogień bracie, wszystko usuniesz. I nie bądź nadgorliwy i czekaj aż gel wyschnie jakby do końca, to zajmie jakieś 30/40 min jak była gruba warstwa farby, wtedy samo odchodzi i nawet szmatką wystarczy przetrzeć żeby się pozbyć farby.

Jeszcze takie dodatkowe pytanko, czasami z jednej strony nie właczaj się kierunki. Może to jakiś przekaźnik jak myślicie?

Zajrzyj do przełącznika, bo tam może tkwić problem, a jak nie to lecisz po kablach i szukasz dziury.

dzieki za info, rozumiem że może być jakiś przekażnik w przelączniku uszkodzony? Bo czasami przy przełaczeniu pyka jak się włacz jedna strona druga natomiast nie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.