Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Bernatowitz

O co chodzi z tym Ducatem?

Polecane posty

pamiętam, kiedy szukalem DUCa dla się, że generalnie 750 S/SS (często-gęsto mylone ze sobą) przeważnie nie mają wygórowanych cen - abstra$#$#ąc od ich stanu tech/wizual..

Kiedyś dzwoniłam do gościa, gdy motocykl był wystawiony za 6.900 zł. Powiedziałam co mi się w nim nie podoba, jakie mam podejrzenia i facet zjechał do 4 tys.

Generalnie nie polecam, motocykl cały malowany łącznie z ramą i silnikiem, niektóre części pochodzą z s-ki czyli ze zubożonej wersji tego modelu.

Dolicz, proszę, trochę, do doprowadzenia takich motocykli do stanu, powiedzmy - jezdnego w sposób bezpieczny i awaryjny.

pzdr

Dokładnie to samo chciałam napisać. Nikt nie zaniża ceny tylko dlatego by zrobić przyjemność kupcowi.

Jak widze SS'y 750 poniżej 9000 zł bezwypadkowy, igła, 80-cio konny z przebiegiem poniżej 30 tys - aż mnie krew zalewa jak nabija się ludzi w butelkę. Padaki składane z różnych motocykli, zaniedbane i malowane gdzie tylko wlezie :shock: Odkąd intresuje się tymi motocyklami jeszcze nigdy nie widziałam ogłoszenia "okazji" z tym modelem.

King nie denerwuj się - o Japonia goni Duńczyków :shock: - właściwie to szkoda bo model bardzo ładny i miałem nadzieję kupić niedrogo zamiast monstera bo zachorowałem na te jazdy torowe a nie wyobrażam sobie jednak jazd monsterem 620, choć bardzo bym chciał bo jednak naked jest moją dewizą życiową - nie tylko w motocyklach :twisted:

Pozdros..

PS jak zobaczycie coś wartego grzechu dajcie sygnał :!:

Ja tylko stwierdzam fakty ;-)

Bern Monster naprawdę nadaje się do wybryków po mini torach, a przede wszystkim do szlifowania techniki jazdy! Jak znajomi przesiadają się na moją kolumbrynkę zawsze twierdzą, że nie wygodna :/

Z biegiem czasu sam zobaczysz, że linią potwora się nie rozstaniesz ;-)

Kinga zapewne masz rację tym bardziej, że miałem kupić Bulldoga i byłem napalony jak... ale wystarczyły 4 sekundy i kupiłem Monstera nawet nie przejechawszy nim 1 km. Wystarczył dźwięk motoru ale jak tak patrze na te Wasze cacka takie czerwone i supersportowe to chętka bierze żeby chociaż się karnąć.

Oglądam tą swoją księżniczkę "krowę" monstera i naprawdę wierzę ale dziwię się jak to może sprawdzać się w torze (nie wspominając o mnie ale pragnę tego)!

Szukam to za dużo powiedziane, raczej obserwuję czekam na okazję, budget, narazie z 15 patyków myślałem o czymś bardziej sportowym pod kątem nauki jazdy "po zakrętach" ale na razie chyba pozostanę z tym co mam i nauczę się jeździć, bo raptus jestem straszny i chciałbym wszystko na skróty bo życia mi szkoda 8-)

Wiesz, możesz kupić nawet 1198R, a to i tak nie pojedzie, jeśli TY nie odkręcisz manetki. Wszystko jest dla ludzi, a zabić można się nawet na hulajnodze. Nie można się rozwijać myśląc - na tym nie dam rady. Motocykl sam nie pojedzie, TY decydujesz, co z nim zrobisz. I ocenisz, na ile można sobie na nim pozwolić.

Stara zasada motocyklowa mówi - kierowca zawsze powinien mieć mocniejszy motocykl, niż wkazują na to jego umiejętności. To jest ten margines, który czasem okazuje się niezbędny. Tylko idioci pozwalają sobie ten margines wykorzystywać bez wyraźnego przyzwolenia Losu i zwykle kończą w rowach.

pzdr

rady cenne.

Do jazdy pojazdami mam niezwykły szacunek, mam prawo do jazdy kat Beeee od wielu wielu lat i zjeździłem sporo samochodów i nie wariuję widziałem wypadki i miałem ryzykowne sytuacje niekoniecznie z mojej winy ale życie wciąż było moje!

Co do Motorydwanów to z jeszcze większym dystansem podchodzę stąd zainteresowanie torem a nie wyścigi po mieście a to że się dystansuję i szukam "rady sensei" dodaje mi motywacji.

Pzdr.

Monster na Tor Lublin nie jest zły, przynajmniej można technikę jazdy i opanowanie motocykla w zakręcie potrenować.

rady cenne.

Do jazdy pojazdami mam niezwykły szacunek, mam prawo do jazdy kat Beeee od wielu wielu lat i zjeździłem sporo samochodów i nie wariuję widziałem wypadki i miałem ryzykowne sytuacje niekoniecznie z mojej winy ale życie wciąż było moje!

Co do Motorydwanów to z jeszcze większym dystansem podchodzę stąd zainteresowanie torem a nie wyścigi po mieście a to że się dystansuję i szukam "rady sensei" dodaje mi motywacji.

Pzdr.

No właśnie. Nie wolisz mieć auta nieco mocniejszego, żeby czasem uciec z sytuacji zagrożenia? Jesteś rozsądny, masz dzieci. Nie będziesz nadużywać tej mocy, póki Cię sytuacja do tego nie zmusi.

Także powodzenia, celuj w jakiegoś mocniejszego Monstera, będziesz zawijał asfalty, a w razie czego unikniesz niespodzianek ;)

pzdr

Ale podstawą jazdy są:

1. Dobre opony (oraz odpowiednie ciśnienie )

2. Prawidłowo zestrojone zawieszenie (oraz odpowiedni olej w przednim zawieszeniu).

3. Sprawne nie zacinające się łożyska główki ramy

4. Prawidłowo naciągnięty łańcuch

5. Pozbawiony częściowo lęków kierowca (mocna składanie w winklach, przycieranie podnóżkami itd...)

Dobre opony - tzn jakie konkretna firma ? Typ..?

tzn. żeby nie były stare(powyżej 5 lat) i zużyte

no i kupowane pod kątem swoich preferencji jazdy, wiadomo im bardziej miękkie tym lepsza przyczepność. tylko szybko schodzą

Monster na Tor Lublin nie jest zły, przynajmniej można technikę jazdy i opanowanie motocykla w zakręcie potrenować.

Akurat znam tor kartingowy Lublin, on się nadaje, ale na kartingi i skutery co najwyżej,

ale z braku laku ...

Na motocykle i samochody to innej alternatywy jak Poznań to raczej nie ma ??

Dobre opony - tzn jakie konkretna firma ? Typ..?

Jedna z najlepszych gumek: Pirelli Diablo Corsa

Potwierdzam, choć wystarcza na stosunkowo niewiele i trzeba ją trochę dogrzać, to odpłaca się niesamowitą przyczepnością. Ale umówmy się, do turystyki to ona nadaje się średnio. Niemniej osoboście jeżdżę tylko na tych oponach.

pzdr

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.