umberto 0 Napisano Lipiec 28, 2010 witam, szukam do 748 biposto z 2000 r. - czujnika stopu hamulca tylnego - pompy hamulca tylnego - tu pytanie: czy pasuje od innych modeli z bolońskiej stajni? gdyby ktoś, coś.. będę wdzięczny.. pzdr umberto edit -------------------- czujnik znalazłem w Gnieźnie; Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Lipiec 28, 2010 Czujnik stopu powinien pasować od pozostałych modeli Ducati. Ewentualnie można spróbować coś dobrać: http://www.larsson.pl/index.php?c=odk&n ... echaniczne Pompa hamulca tylnego - BREMBO pasuje nawet od motocykli: Aprilia, Moto Guzzi, i tych gdzie jest taka właśnie pompa hamulcowa. P.S. Co się stało ze starą pompą ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik Szymański 0 Napisano Lipiec 28, 2010 Pękła membrana, dostała się woda i tam stała dość długo w rezultacie czego środka w zasanie nie ma. A czujnik w tym motocyklu jest dość specyficzny, raczej nie do dostania w Larssonie i tym podobnych. pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Lipiec 28, 2010 Można zastosować czujnik ciśnieniowy montowany w śrubie mocującej przewód hamulcowy do pompy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Lipiec 28, 2010 http://www.larsson.pl/index.php?c=odk&n ... drauliczne montowany przy sportowych setach :D Odpowiedni rozmiar gwintu i długość. Pompę - po prostu trzeba szukać, powinno się udać coś dopasować. Popytam wśród znajomych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
umberto 0 Napisano Lipiec 29, 2010 czujnik stopu zakupiony; poszukiwania pompy w toku; dzięki za wszelkie podpowiedzi.. edit ----------------------------- wygląda, że powinna pasować pompka z ST4 - znalazłem takową, jutro zobaczę i jeśli będzie ok to mam po problemie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Lipiec 29, 2010 Fizycznie wygląda bardzo podobnie, tak więc raczej powinna pasować. ST, 748,916,996, - od monsterów na pewno nie pasuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
umberto 0 Napisano Lipiec 29, 2010 tak własnie myślę, Misiu - wygląda mnie podobnie.. jutro organoleptycznie zbadam i jak będzie ok -> przywiezę do wielkopolski ;) edit ---------------------- pompka (razem z całym tylnym zestawem hamulcowym do ST4) przytargana ze Śląska - na moje niewprawne oko wygląda dobrze; teraz tylko Ducati Service z Poznania musi się na ten temat wypowiedzieć :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach