Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
rafi-r

Jakie opony tylko na tor?

Polecane posty

Co prawda mam lekko przypalone na torze Pirelli Diablo Supercorsa ale zastanawiam sie już co w przyszłym sezonie zakładać na 10kę. Zamierzam jeździć tylko po torach.

Co prawda mam lekko przypalone na torze Pirelli Diablo Supercorsa ale zastanawiam sie już co w przyszłym sezonie zakładać na 10kę. Zamierzam jeździć tylko po torach.

Chyba masz Dragon Supercorsa :idea:

Jak tylko na tor to może Dragon Slick?

Chyba masz Dragon Supercorsa :idea:

Jak tylko na tor to może Dragon Slick?

Rafi dobrze napisał co posiada.

Z tego Co wiem znajomi jeżdżący po Poznaniu, bardzo Sobie chwalą te Pirelli.

Inna alternatywa to SLICK - ale to jak w Poznaniu wykręcisz poniżej 1,45 :mrgreen:

IMO po moich poszukiwaniach wlasciwych opon, na krete i techniczne tory 1098 najlepiej spisuje sie na Racetech Interact (raczej kombinacja k2/k3 bo uzywajac k1/k2 starczala tylko na 3 TD). Natomiast na szybkie tory D211 NTEC.

Ps. 1098 na Dragon Supercorsa wcale nie skreca 8-)

Dlatego nie mam Dragonów tylko Diablo :-) Czyli na razie zostaję na tym.

BTW

Dobrze, że mam szwy i zakaz jazdy przez 3 miesiące bo bym mojego ubezpieczyciela ... Ciągle nie mam decyzji, od 3 tyg przesyłają zaświadczenie z jednego oddziału do drugiego.

Ostatnio zamontowałem (nie tylko ja bo i Rafi) Dunlopa D211 GP Racer.

Polataliśmy trochę po Brnie i ja ostatnio powygłupiałem się na torze cartingowym w Radomiu, gdzie nie ma szans nagrzać opon do własciwej temperatury. Mimo to naprawdę dobrze trzymają. Czego nie można powiedzieć o mich ulubionych do tej pory Diablo Supercorsach. Te potrzebowały się rozgrzać. Podobnie jak Pirelki mają przyjemnie wyczuwalny moment wchodzenia w uślizg. Wyglada również na to że pomimo naprawdę satysfakcjonującej przyczepności są rozsądnie trwałe.

Jak ktoś amatorsko lata po torze to polecam z czystym sumieniem.

P.S. Widać nie bez powodu są pucharowymi oponami GSXR Cup

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.