Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Oikos

Lewy kierunek dziala - a prawy nie....

Polecane posty

Podczas jazdy wczoraj przestal dzialac mi prawy kierunk, lewy dziala poprawnie kontrolka na zegrach sie pali, jesli chodzi o prawy cisza na zegracha, wczoraj sprawdzilem styki w przelaczniku wszytko jest ok....

Pomocy bo machanie prawa reka jest niebezpiecznie :)

Monster 620

Temacik już podobny był.

Z tego co pamiętam co tam było pisane to

1. żarówki sprawdź ;p

2. z tego co pisał misiek pisał to tego klikacza od kierunków masz w zegarach więc jego by się przydało sprawdzić, np. podłączając kierunki prawe zamiast lewych i sprawdzić czy cykają

3. czyszczenie styków, też pomaga

4. sprawdzenie czy napięcie leci do niech

5. poszukaj tematu i tam więcej było opisane z tego co pamiętam to tytuł brzmiał "brak reakcji na starter i brak kierunków " czy jakoś tak.

Miałem taki przypadek, na początek wyklucz banały pt. spalona żarówka, zły styk w kierunkowskazie

2-gi ruch to przełożenie kierunków prawa/lewa i sprawdzenie czy to wina instalacji elektrycznej pomiedzy przłącznikiem a kierunkami, jeżeli nie pomoże sprawdzasz przełącznik kierunków na kierze-czy zwiera, czy ma przejście do kierunków

Jeżeli niczego nie znajdziesz to zaczyna się problem bo jeżeli masz przerywacz kierunków na płytce w zegarach to:

-szukasz elektronika, który zlokalizuje i usunie awarię lub

- w ostateczności prowadzisz własną instalację z klasycznym przerywaczem np. ze starego auta po drodze :(

Niestety w Monsterze nie bardzo jest gdzie go umieścic i rozwiązanie jest

powodzenia!

Jak nie uda się naprawić zegarów, to poprowadzenie osobnego przerywacza, to dla dobrego elektryka motocyklowego żaden problem :mrgreen:

Pomogę w miarę wolnego czasu. :D

Dziękuje za wskazówki, banały już wykluczone...więc w środę elektryk. A w weekned bez kierunku się smigało :)

Pozdrawiam !

Miałem tak że nie było lewego kierunku to przełożyłem kabelki stronami bo lewy kierunek ważniejszy, zrobiłem tak kilka tys. km bo akurat nie było czasu na naprawę.

Uważaj jakiemu elektronikowi oddajesz elektronikę żeby nie namieszał jeszcze gorzej!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.