klaus 1 Napisano Wrzesień 23, 2010 Mam wyrzuty sumienia :mrgreen: i dobrze powinieneś mieć i to olbrzymie i dobrze ci tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boa 0 Napisano Wrzesień 23, 2010 i dobrze powinieneś mieć i to olbrzymie Tomek, a Ty nie masz :?: Po tym wszystkim co tu napisałeś :?: :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Wrzesień 24, 2010 A mi się przypomniało, dojechałem do roboty, zdążyłem zahamować, a tu pyk na ziemię szkiełko od migacza :lol: hehe tak cicho upadło że ledwo usłyszałem, potem bym szukał pół dnia :lol: a no i tego samego dnia zauważyłem, poluzowane srubki od wlotów powietrza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geni 0 Napisano Wrzesień 24, 2010 Ducati po prostu samo pomaga w niektórych robotach :D . W Suzi miałem problemy z odkręceniem śrub, a tu się same odkręcają, czyli jest wypas. :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaudiusz 0 Napisano Wrzesień 24, 2010 No i Klaus wykrakałeś ....... szkoda że to nie śrubka jakaś ....... padł mi chyba rozrusznik ....... dzisiaj chciałem polatać, przekręcam kluczyk i klik ..... jeszcze raz i klik ..... zostawiłem. Za 10 minut schodze i kręci ale już nie zapalił, strzelił z wydechu i koniec. Znów Serwis Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fifty 1 Napisano Wrzesień 24, 2010 Mi też odkręcił się tłumik kilka miesięcy temu. :lol: Na szczęście, było to w mieście przy znikomym ruchu, także od razu się zatrzymałem i po chwili poszukiwań znalazłem śrubę. Dokręciłem ręcznie, bo nie miałem czym, a do mojej "bazy" miałem kilkaset metrów, więc na miejscu ogarnąłem temat. Od tego czasu wożę pod siedzeniem zestaw kluczy imbusowych. :D Co do mocowania tłumików, to mam taki pomysł, żeby wkręcić tam dłuższe śruby i zakontrować nakrętką. Powinno się sprawdzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joe_bar 0 Napisano Wrzesień 24, 2010 a ja chciałem dodać, że oprócz śruby trzymającej tłumik spadło mi lusterko (sprężynka wyczepiła się) oraz wykręciła się śruba od mocowania owiewki. trzeba zmodyfikować hasło: Nie kupujcie ducati .... to się rozkręca p.s. i pierdole kupować oryginalne śrubki z salonu za mega kasę. śruba to śruba. wolę mieć za tę kasę "weekendową śrubę" A klausowi należy wymyślić pokutę za tego bubla. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaus 1 Napisano Wrzesień 24, 2010 A klausowi należy wymyślić pokutę za tego bubla. już sam sobie wymyślę pokutę 40 butelek pysznego piwa z http://picasaweb.google.com/10681848357 ... oKlausner# Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
77royal 0 Napisano Wrzesień 24, 2010 Mi raz jak siedziałem sobie w swoim garage podziwiając piekno kształtów swojej Dusi ni stad ni z wąd odpadło samo z siebie szkło od lusterka. Czary jakie czy Ducati........ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik Szymański 0 Napisano Wrzesień 24, 2010 Wszystkie motocykle z silnikami V i L twin się rozkręcają. Albo producent pomyśli i da nakrętkę samokontrującą, albo należy zakupić kliej do gwintów Loctite, kosztuje ok. 30 zł i wystarcza na jakieś 300 zastosowań. W ogóle kochani - motocykle się rozkręcają, jest to naturalne, a w fałkach i l-twinach jak nasze wzmożone ze względu na wibracje silnika przenoszone na ramę i podzespoły. Dlatego wymyślono klej do gwintów, którym - nota bene - powlekanych jest wiele gwintów w nowych częściach oryginalnych i akcesoryjnych. Osoby, które mają problemy z odkręcającymi się namolnie śrubkami, proszę podjechać do nas do HRG - wkręcimy je na Loctite, za darmo (tylko proszę nie mówić, że wszystkie się odkręcają, bo zbańczymy na kleju :P) pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik Szymański 0 Napisano Wrzesień 24, 2010 a ja chciałem dodać, że oprócz śruby trzymającej tłumik spadło mi lusterko (sprężynka wyczepiła się) oraz wykręciła się śruba od mocowania owiewki. trzeba zmodyfikować hasło: Nie kupujcie ducati .... to się rozkręca p.s. i pierdole kupować oryginalne śrubki z salonu za mega kasę. śruba to śruba. wolę mieć za tę kasę "weekendową śrubę" A klausowi należy wymyślić pokutę za tego bubla. Joe, uważaj, niektóre gwinty w Dukach mają specyficzny rozmiar zwoju, można łatwo załatwić mocowanie wkręcając pierwszy lepszy imbus. pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robsonick 1 Napisano Wrzesień 24, 2010 (tylko proszę nie mówić, że wszystkie się odkręcają, bo zbańczymy na kleju :P)pzdr Frankowi się szyja odkręca, do w lewo to w prawo, jeszcze głowę straci dla jakiejś niewiasty... prawdziwy Dukatista :D może też podkleić ;-) sorrki wieczorna głupawka. BTW to żeby do serwisu na klejenie śrubki jechać... Jak się ma sprzęta, to śrubkę powinno się samemu umieć wkręcić... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TYNA 0 Napisano Wrzesień 26, 2010 :shock: hmmm narzekacie jak stado ...kobiet (w tym miejscu Panie Desmo się nie obrażają). Od siebie powiem tak - jeszcze nawet pół śrubki mi nie odpadło ale to chyba przez to, że mój domowy mechanik cały czas czuwa i pilnie dokręca ( w tym miejscu dziękuję Kasprowi :oops: ). Podzielam zdanie Dominika i jego radę. No i może Panowie więcej czułości a Duci przestaną Was zdradzać :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KingRider 0 Napisano Wrzesień 27, 2010 No to ja też przyłącze sie do dyskusji. Od owiewek odpadły mi trzy, raz od stopki i jedna od osłony pasków. To jest cudowne :mrgreen: Wolę codziennie przykręcać śrubki niż zasypiać na rzedówce, ot co! Ducati forever!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m1rc1o 0 Napisano Wrzesień 28, 2010 zaniepokoiliscie mnie, po 4 tys nic mi nie odpadlo moze zle uzytkuje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robsonick 1 Napisano Wrzesień 28, 2010 A Ducati masz? może to czerwony ryżopęd z przyklejonym Bolońskim logo ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m1rc1o 0 Napisano Wrzesień 28, 2010 no skoro twierdzisz ze cos w tym jest to dealer musial mnie zrobic, i caly urok prysl w d... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geni 0 Napisano Wrzesień 28, 2010 Bo w Multistradzie nic się samo nie odkręca, co najwyżej delikatnie luzuje :D . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m1rc1o 0 Napisano Wrzesień 28, 2010 w sumie to nawet lepiej ... dla tych z tylu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik Szymański 0 Napisano Wrzesień 28, 2010 Nie bój, nie bój, w końcu coś odpadnie :D pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geni 0 Napisano Wrzesień 30, 2010 Racja, nie dokończylem, że luzuje się delikatnie, aż do uzyskania stanu idealnego, czyli pełnego luzu :lol: . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RuBBeN 0 Napisano Wrzesień 30, 2010 A mi w MTS nic się nie luzuje. Ps. Genie napisz jak kask. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Wrzesień 30, 2010 no wiec mi w tym sezonie wykreciły sie 2 sruby mocujące zegary, srubka trzymajace prawa strone czachy, jedna szybkozapinka, 2 sruby od dekla sprzegla i uwaga uwaga zamek od otwierania zaduoka - zostala sama linka az jutro przejrzę dukata przed wyjazdem do Berniego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robsonick 1 Napisano Wrzesień 30, 2010 Ale koła są? ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Październik 1, 2010 koło w tym modelo odpadlo Adamowi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach