desmo77 0 Napisano Wrzesień 20, 2012 Mario, dla pewności jeszcze sprawdziłem i niestety oba kierunki, które posiadam są na przód. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mario 0 Napisano Wrzesień 20, 2012 Oo, byłem pewien, że się nie różnią? Sprawdzę w specyfikacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Luty 3, 2013 Dzięki Jarek72, który udostępnił mi swój błotnik i chlapacz mogłem się trochę pobawić przy bobrzym. Poniżej kilka zdjęć jakby kogoś też natchnęło do skracania plastików, a nie ramy. Wiem, że są gusta i guściki, więc niektórym w ogóle się to nie będzie podobało :) Do oświetlenia tablicy użyłem światełek led - ciekawe ile pożyją... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Luty 3, 2013 Wiem, że są gusta i guściki :clap: :thumbup: P.S. Przydałoby się choć jedno zdjęcie "przed" operacją ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek72 0 Napisano Luty 3, 2013 No no Redjasper, całkiem fajnie się prezentuje :thumbup: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Luty 3, 2013 biały nie wiesz jak wygląda bobrzy ??:) no tak możesz już nie pamiętać :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Luty 3, 2013 biały nie wiesz jak wygląda bobrzy ??:) Sorry - nigdy nie posiadałem ;) :mrgreen: Gratuluję - wyszło, że jest, ale inny - fajniejszy :thumbup: Ładnie Ci wyszły krzywizny nawiązujące do zadupka. Dobra robota. No i WŁASNA ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Luty 3, 2013 Bardzo fajnie :) Brakuje tylko zatyczek do rurek. Nie zastanowiales sie nad pozbyciem sie blotnika z tylu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Luty 4, 2013 Bardzo fajnie :) Brakuje tylko zatyczek do rurek. Miałem pisać dokładnie to samo :) Red... popisałeś się !!! Wygląda nie dość, że oryginalnie to jeszcze bobrzasto... A wszystkich bez bobrów mówimy !!! Wy pół potwory !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Luty 4, 2013 o nie spodziewałem się, że komuś się będzie podobało - oczywiście są jakieś niedoróbki... a to gdzieś paproszek na lakierze widać :) a to nie pomyślałem i przykręciłem oba kierunki do blachy i się dziwiłem, dlaczego mi oba migacze migają przy lewym prawym - sądziłem, że to od ledów, ale przy teście tego nie było... a przecież migacze masę mają w gwincie i po przykręceniu do blachy szedł prąd do drugiego migacza - musiałem izolować gumowymi podkładkami. to teraz czekamy jeszcze na tych co im się nie podoba - bo ja nadal mam mieszane uczucia :) a zatyczki gdzieś skombinuje P. S. Do cięcia plastików polecam nożyczki precyzyjne do cięcia blach - świetna sprawa, ale nabawiłem się i tak odcisków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wwk 0 Napisano Luty 4, 2013 Jest fajnie, inaczej niż w innych monsterach, chociaż osobiście nie jestem fanem plastiku w tym kształcie. PS. niezły sposób montażu tablicy na "kostkę". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mario 0 Napisano Marzec 7, 2013 Witam, czy ktoś z kolegów stosował takie mocowanie po obcięciu ogona? ( Chcę zachować oryginalne kierunki i lampę. ) Może ktoś sobie robił i ma wymiary? Albo wie gdzie kupić gotowe w ludzkiej cenie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 7, 2013 Co to jest ludzka cena, jaka cena by Cie satysfakcjonowala? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mario 0 Napisano Marzec 7, 2013 Pytasz z ciekawości, czy masz jakąś propozycję? Jeśli tak - chętnie się dowiem ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 7, 2013 takie coś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek72 0 Napisano Marzec 7, 2013 Na alledrogo widziałem po 250pln. Ja zrobiłem we własnym zakresie ze stali nierdzewnej 1,5mm pod własne widzimisie.....to znaczy, że cały ten stelaż wraz z lampą, oświetleniem rejestracji i rejestracją wystaje troszkę więcej do tyłu co sprawia, że lepiej nawiązuje do linii ramy jak również sprawdza się świetnie jako błotnik i nie rypie mi błotem po plerach, czego o innych Tail Chop'ach nie można powiedzieć :problem: Cena made by myself to około 30pln i jakieś 2 godziny zabawy ;)....oczywiście wymagana wiertarka, szlifierka, spawarka..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kriss85 0 Napisano Marzec 7, 2013 Ja również zrobiłem swoje, z jednego kawałka blachy, mam bez kierunków bo kierunki mam w lampie, ale wystarczy dziury nawiercić z boku i mozna kierunki zakładać, zostaje tylko mocowane tablicy w własnym zakresie, mam nawet rysunek z wymiarami wiec proszę :) każdy wymiar jest podany plus minus wiec nie należy ich traktować dosłownie,, może być różnica w jakiś mm, pozaginać jak czerwone linie i gotowe :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FeGy 0 Napisano Marzec 7, 2013 Witam Polecam ten pokazany przez theodora jako posiadacz właśnie takiego. Super wykonanie i wszystko jak trzeba ! Piszę szczerze od siebie bo się nim cieszę jak bym nie wiem.... jakieś Rizomy na kierownicę powiesił :) (tak wiem, że to w sumie tylko uchwyt, ale jest bardzo ok). Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mario 0 Napisano Marzec 7, 2013 Wielkie dzięki za odzew, Panowie. Chciałbym jednak konstrukcję b. minimalistyczną i prostą, z możliwością zamontowania oryginalnych migaczy. Czyli z 3 otworami dostosowanymi. Ta z mojego zdjęcia wydaje mi się idealna. Chyba sam coś powiercę. Jarek masz jakieś zdjęcie albo rysunek swojej blachy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek72 0 Napisano Marzec 8, 2013 Wielkie dzięki za odzew, Panowie. Chciałbym jednak konstrukcję b. minimalistyczną i prostą, z możliwością zamontowania oryginalnych migaczy. Czyli z 3 otworami dostosowanymi. Ta z mojego zdjęcia wydaje mi się idealna. Chyba sam coś powiercę. Jarek masz jakieś zdjęcie albo rysunek swojej blachy? Sorry Mario, ale niestety nie zrobiłem zdjęć, a teraz jak już część zamontowana na moto to raczej mało pomogą fotki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mario 0 Napisano Marzec 8, 2013 Ok, widać o co chodzi. Dzięki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mario 0 Napisano Marzec 9, 2013 Ja również zrobiłem swoje, z jednego kawałka blachy, mam bez kierunków bo kierunki mam w lampie, ale wystarczy dziury nawiercić z boku i mozna kierunki zakładać, zostaje tylko mocowane tablicy w własnym zakresie, mam nawet rysunek z wymiarami wiec proszę :) każdy wymiar jest podany plus minus wiec nie należy ich traktować dosłownie,, może być różnica w jakiś mm, pozaginać jak czerwone linie i gotowe :) Kriss -czy nie za wysoka ta twoja konstrukcja? mieści się pod kanapą swobodnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kriss85 0 Napisano Marzec 9, 2013 mi sie mieści bez problemu, jest nawet na styk w środkowej części, zawsze możesz sobie otwory niżej nawiercić albo bardziej rozwiercić to będziesz miał regulacje ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mario 0 Napisano Marzec 10, 2013 Masz oświetlenie tablicy? Czy tylko z lampy tylnej? Jeśli tak to wystarczająco świeci? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Marzec 10, 2013 Nawet jeśli nie ma oświetlenia to dorobienie jakiś lampek nie jest problemem. Ja mam ledowe przykręcane np. do tablicy. Masz oświetlenie tablicy? Czy tylko z lampy tylnej? Jeśli tak to wystarczająco świeci? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach