Alcapone 0 Napisano Luty 8, 2014 (edytowany) Jako ze zauwazylem ze jeszcze sie nie chwalilem to chcialbym nadrobic :P Moze ktos polecic jakis fajny uchwyt na rejestracje ? Najlepiej z oswietleniem Edytowano Luty 8, 2014 przez Alcapone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prokop 0 Napisano Luty 9, 2014 Uchwyt (chyba będzie pasował i do ducata) http://allegro.pl/chowana-tablica-rejestracyjna-gsxr-r6-r1-cbr-bmw-i3956540164.html oświetlenie trzeba dobrać jakieś http://allegro.pl/czesci-motocyklowe-156?description=0&string=o%C5%9Bwietlenie+tablicy+rejestracyjnej kierunki http://allegro.pl/listing/listing.php?string=led&search_scope=category-19025 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Luty 9, 2014 Moze ktos polecic jakis fajny uchwyt na rejestracje ? Najlepiej z oswietleniem Redjasper zastosował fajny patent. http://docpoland.com/temat/9523-monster-a-sprawa-bobrzego-ogona/?p=215571 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Luty 9, 2014 (edytowany) U alcapone to sie nie sprawdzi bo ja mam od razu na kierunki a on ma przy carbonie A chodzilo ci o oswietlenie tablicy Edytowano Luty 9, 2014 przez Redjasper Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Luty 9, 2014 A chodzilo ci o oswietlenie tablicy Dokładnie. Widzę, że ma kierunki już zamocowane. Zostaje mocowanie i oświetlenie tablicy i tu Twój patent ze śrubkami z LED mógłby załatwić sprawę. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Luty 9, 2014 (edytowany) Tak chodzilo mi o oswietlenie tablicy. Jak widac narazie jeszcze jest uchywt oryginalny razem z oswietleniem i nie bradzo to wyglada, ale i tak juz lepiej jak wczesniej.Szukam czegos prostego, bez uchywytow na migacze ale za to z miejscem na oswietlenie lub najlepiej w komplecie z zainstalowanym oswietleniem. Ewentualnie swiecace srubki jak u Redjaspera+ zwykle mocowanie. Edytowano Luty 9, 2014 przez Alcapone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Luty 9, 2014 Ja mam te ledy x2 i sa zamocowane do docietego plastiku dolnego do ktorego normalnie mocuje sie tablice ale bez problemu jeden taki led na srodku tablicy zalatwi sprawe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rudi 0 Napisano Luty 15, 2014 (edytowany) włany projekt i wykonanie i po bobrze Edytowano Luty 15, 2014 przez Rudi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Luty 15, 2014 Noo !! :clap: Profi robota ! Sprawdź jeszcze kąt nachylenia tablicy. RAZ mi się zdarzyło takie dobicie tyłu, że opona zawinęła mi tablicę pod ogon ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alfone 0 Napisano Luty 15, 2014 Mi też raz wywinęło i urwało mocowanie. Tablica z blaszką została daleko w tyle :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rudi 0 Napisano Luty 15, 2014 Sprawdź jeszcze kąt nachylenia tablicy. RAZ mi się zdarzyło takie dobicie tyłu, że opona zawinęła mi tablicę pod ogon ;) okolice Poznania mają ładne drogi, gdzie Ty jeździsz? :wtf: a teraz serio, nigdy się o to nie martwiłem... czasami jeżdżę z moim żywym plecaczkiem i nigdy nie drasnąłem tablicy :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Luty 15, 2014 okolice Poznania mają ładne drogi, gdzie Ty jeździsz? :wtf: To akurat było na Kujawach - taki "skrót" się trafił odcinkiem drogi nieutwardzonej ;) A tu człowiek przywykły do równej drogi i innej prędkości jej pokonania ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elmofag 0 Napisano Marzec 9, 2014 Wszyscy się chwalą zadbanym lub amputowanym bobrem to i ja się pochwalę swoją manufakturą. Jako, że nie udało mi się uzyskać szablonu od kolegi Mario to pomiary trzeba było robić samemu ale jakoś chyba podołałem (posiadam plik .dwg jak ktoś chce), a oto i efekt: A tak to wygląda na ogolonym potworze: Zachowane zostało oryginalne oświetlenie tablicy by choć odrobinkę przesunąć do tyłu całość. Może nie będzie tak chlapało po pleckach. Jak widać kierunki i cała reszta z fabryki też pasuje i nic nie trzeba przerabiać za wyjątkiem oczywiście cięcia ramy. Mocowania były wycinane wodą i w związku z tym z metrowego kawałka blachy wyszły dwa komplety i chętnie jeden komuś odstąpię bo co się tak będzie kurzył w garażu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
johnnyb88 0 Napisano Marzec 9, 2014 (edytowany) wrzuć prosto z dysku. wybierz "Więcej opcji" a póżniej dodaj pliki, Edytować posty po jakimś czasie nikt chyba nie może. no widzę, ze juz sobie poradziłeś. :) bardzo ładne mocowanie, zresztą tak jak i monster :) Edytowano Marzec 9, 2014 przez johnnyb88 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Marzec 10, 2014 wyszło super... niebawem i ja się przymierzam do amputacji... powiedzmy, że teraz skróciłem obie nogi do kolan :) ale chyba będzie trzeba do pachwin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Quartt 0 Napisano Marzec 10, 2014 Jako ze zauwazylem ze jeszcze sie nie chwalilem to chcialbym nadrobic :P Moze ktos polecic jakis fajny uchwyt na rejestracje ? Najlepiej z oswietleniem Witaj, kupowałeś ostatnio ogon z karbonu ? jesli mozesz powiedziec gdzie i za ile byłoby super pzdr Quartt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Marzec 10, 2014 Quartt - odezwij sie do mnie na tel. jesli jestes carbonowym ogonem zainteresowany. Skróciłem swojego S2R więc... ;) No i skrzynke opróżnij bo widomosci nie idą :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Quartt 0 Napisano Marzec 21, 2014 (edytowany) Jestem szczęsliwym posiadaczem ogona, dzieki xyntR ! :) Jeśli komus zalega jeszcze w garażu proszę o info, kolega również jest fanem ! Edytowano Marzec 21, 2014 przez Quartt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Marzec 21, 2014 We wszechświecie wszystko wraca na swoje miejsce ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rudi 0 Napisano Marzec 22, 2014 Quartt ogonka niestety nie mam w dobrym stanie, ale mocowanie i oświetlenie tablicy jest OK, gdyby było potrzebne pisz na PW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Marzec 24, 2014 (edytowany) Nawet nie wiedziałem, że jest cała strona internetowa dedykowana dla wrogów bobra :) http://www.ducatimonstertailchop.com Sam jestem zwolennikiem bobrzego ogona, ale przyznam, że jedno z zaprezentowanych przez nich rozwiązań by mi nawet odpowiadało. Przed i po: Edytowano Marzec 24, 2014 przez Motoricko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pmcpoznan 0 Napisano Kwiecień 18, 2014 Dzisiaj ostatecznie rozwiązałem sprawę ciąć czy nie ciąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
johnnyb88 0 Napisano Kwiecień 18, 2014 Pmcpoznan - Witamy w grupie ludzi z klasą i gustem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Kwiecień 18, 2014 Pmcpoznan - Witamy w grupie ludzi z klasą i gustem :) :D Pmcpoznan - powiedz - nie czujesz się teraz lepiej ? ;) BTW Obadaj kąt mocowania tablicy. Mi zdarzyło się zawinąć ją oponą pod siedzisko na jakiejś polnej dziurawej drodze w okolicach Włocławka :oops: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Kwiecień 18, 2014 fe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach