Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Robertjarzyn

problem z rozruchem w Ducati S4 z 2001r.

Polecane posty

Witam wszystkich .....posiadam Ducati S4 monster z 2001 r. mam problem z rozruchem silnika. Motocykl kupiłem po lekkiej glebie , ale w pełni sprawny. Niestety przestał się odzywać rozrusznik. Po włączeniu zapłonu słychać pompkę paliwa i w momencie naciśnięcia włącznika rozrusznika słychać jedynie przekaznik , rozrusznik nie reaguje. Wiem że pierwsza myśl to akumulator , szczególnie że objaw był taki że rozrusznik zaczął kręcić coraz wolniej aż w końcu zamilkł . Podłączyłem jednak za pomocą kabli akumulator samochodowy który bez problemy kręci bez problemów duży silnik diesla. Czyżby to znaczyło że padł rozrusznik ? Jak to sprawdzić ? A może jest jakaś inna przyczyna ? proszę o pomoc ........

Hej

Podepniej przewód zasilajacy bezposrednio do zacisku na rozruszniku. To zweryfikuje sprawność samego rozrusznika.

właśnie podłączyłem na krótko rozrusznik z akumulatorem przy włączonym zapłonem ...i nic , cisza . sprawdziłem przekaznik i działa . Może nie ma masy ? ale jak to sprawdzić ? do rozrusznika dochodzi jedynie zasilanie ( nie widzę innego przewodu) powiedz mi jeśli to rozrusznik to jak się do niego dobrać . Bo niby jest na wierzchu ale widoczna jest jedynie jedna śruba mocująca.......czyżby druga była pod lewą obudową silnika ? A przy okazji.....widzę twój adres firmowy , czy to są Otrębusy koło Podkowy Leśnej ?

Tak to Otrębusy koło Podkowy.

Demontaz rozrusznika wiąże się z koniecznoscia demontazu pokrywy alternatora. Potrzebna jest wiedza i nażędzie specjalne.

Dzien dobry w powitalni Robertjarzyn :twisted:

i cos o sobie 8-)

A gdybyś wpadl tu przed kupnem s4, to dowiedzial bys sie ze Ducati sie psuja :lol:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.